Heia-heia hipp-hopp, kisakoor on ülipopp

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kati spordiklubi tantsijad täidavad võrkpalli esiliigas mängiva IMsport Türi meeskonna kodumängude vahepause.
Kati spordiklubi tantsijad täidavad võrkpalli esiliigas mängiva IMsport Türi meeskonna kodumängude vahepause. Foto: Kristin Kaldasaun

Võrkpalli- ja korvpallivõistluste lahutamatu osa on tänapäeval meelelahutuslikud tantsuetteasted, et täita lühemaid mängupause ja ergutada rahvast mängule kaasa elama. Piiri taga kutsutakse neid cheerleader’iteks, meil kisakooriks, ergutustantsijateks või lihtsalt tantsutüdrukuteks.

Moodne tava pole mööda läinud ka Järvamaast. Juba homme teevad Kati spordiklubi tantsutüdrukud Konesko Türi spordihoones hooaja esimese etteaste võrkpalli esiliiga võistluste vahepausidel. Nädala pärast astuvad E-Piima spordihallis püünele Paide tantsustuudio tujutõstjad, kes ergutavad korvpalli esiliiga mängu pealtvaatajaid.

Kati spordiklubi treener Katrin­ Särkinen ütles, et nad alustasid vaheetteastete tegemist eelmise võrkpallihooaja poole pealt. «Ega see olegi nii lihtne, kui kõrvalt paistab,» lausus ta. «Et mängupause on palju, tuleb selleks pikalt valmistuda ja mitu kava selgeks õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles