Jaanus Murakas: kui esimene juust valmis, siis läks silm märjaks

Tiit Reinberg
Copy

Nõukogude ajal võttis Paide piimakombinaat heameelega vastu kooliõpilaste ekskursioone. Klassitäis laps sai mööda kombinaati ringi uudistada ja tuuri lõpus süüa juustu nii palju, kui sisse mahtus. Küllap on sellisest ekskursioonist ja Emmentali juustust paljudel siinsetel inimestel omad mälestused.

Suvel hakati Paides uuesti juustu tootma. E-Piima uues piimatööstuses Järva Teatajale ringkäiku tegev ettevõtte juhatuse esimees Jaanus Murakas ütleb, et kuna paidelased on uue tehase hästi vastu võtnud, siis soovivad nad nüüdki linnarahvale uksed avada ja näidata, kuidas piimast juust ja vadakupulber valmib.

See pole aga võimalik, sest tänapäevases tööstuses kehtivad ülikarmid nõuded. Tootmise poolele pääsuks tuleb kõigepealt täita paberid, et oled igati terve. Siis riietatakse sind üleni valgesse kaitseriietusse. Isegi mobiiltelefon jääb igaks juhuks Muraka kabinetti, sest mine tea, mis bakter võib selle vidina peal elada. Ja tundmatud bakterit kardetakse tehases rohkem kui euribori tõusu või valitsuse kehtestatud uut maksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles