Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* E-piima juhatuse esimees Jaanus Murakas on Paidesse rajatava piimatööstusega käinud läbi veest, tulest ja vasktorudest. Järvamaa sajandi ehituseks nimetatud tööstuse ehituseks oli tarvis leida investoreid, ehitajaid ja seadmeid, saada pankadest raha. Kui tundus, et kõik on hakanud sujuma, tuli koroona ja algas sõda. Jälle tuli ennast muutunud olukorraga kohandada. Nüüd on Muraka silme ees finišijoon. Juustootmine juba käib, peagi alustatakse pulbri valmistamist. Veel natuke ja selle tehase väravast peaks hakkama iga päev sisse vurama 40-50 rekat piimaga. Sellest valmib viis rekatäit juustu ja kolm vadakupulbrit. Ja nii 365 päeva aastas.

* Järva vallavolikogu neljapäevane istung algas üllatuspommiga, kui vallavolinik Ester Valdvee luges ette umbusaldusavalduse abivallavanem Tiina Orastele. Üheksa opositsiooni poliitiku kõrval olid avaldusele alla kirjutanud ka koalitsiooni kuuluvad Isamaa liikmed Lauri Ilves ja Tanel Teas. Sageli teevad opositsiooni liikmed umbusaldusi nii-öelda näpu vibutamiseks ja teavad ka ise, et hääli kellegi mahavõtuks ei jätku, aga nüüd andis oma allkirja Tiina Oraste umbusaldamiseks volikogu enamus. See tähendab, et kui oktoobri lõpuks hakkavad volinikud seda avaldust hääletama ja kõik 11 vallavolinikku jäävad endale kindlaks, siis on Oraste lahti lastud. Isamaa nimekirjas pääses vallavolikokku peale Ilvese ja Tease ka Jüri Ellram. Ellram peab oma erakonnakaaslaste käitumist Tiina Orastele näkku sülitamiseks.

* Võrkpalli- ja korvpallivõistluste lahutamatu osa on tänapäeval meelelahutuslikud tantsuetteasted, et täita lühemaid mängupause ja ergutada rahvast mängule kaasa elama. Piiri taga kutsutakse neid cheerleader’iteks, meil kisakooriks, ergutustantsijateks või lihtsalt tantsutüdrukuteks. Moodne tava pole mööda läinud ka Järvamaast. Juba pühapäeval teevad Kati spordiklubi tantsutüdrukud Konesko Türi spordihoones hooaja esimese etteaste võrkpalli esiliiga võistluste vahepausidel. Nädala pärast astuvad E-Piima spordihallis püünele Paide tantsustuudio tujutõstjad, kes ergutavad korvpalli esiliiga mängu pealtvaatajaid.

* Järva vallavolikogu otsustas neljapäevasel istungil anda valla vapimärgi vallavolikogu aseesimehele Jüri Ellramile ja perearst Enn Sultsile. Järva valla teenetemärgi pälvib suusatreener Raido Rohi ja ettevõtlusauhinna Järva-Jaani Auto OÜ. Jüri Ellram ütles, et on aastaid sõna sekka öelnud komisjonides, mis otsustavad, keda tunnustada, ja tema põhimõte on olnud, et omavalitsuste juhte ei peaks esmajärjekorras esile tõstma. Tublisid inimesi on igal pool palju ja kahjuks suur osa neist ei pälvi küllaldast tänu. Ta lisas naerdes, et võib siiski tunnustuse rahuliku südamega vastu võtta, sest pole enam vallavanem ega volikogu esimees, vaid kõigest volikogu aseesimees.

* Oktoobri alguses on Järvamaal Eesti naisrekajuhtide kokkutulek. Naised ja suured veoautod – kõlab küllaltki põnevalt, et uurida lähemalt. Kokkutuleku korraldaja Reinika Tatter on üks naisrekajuhtidest, kes elu jooksul teinud korraliku karjääripöörde ja täitnud ühe oma ammuse unistuse.

* Justiitsministeeriumi hiljuti tellitud reoveeproovide analüüs annab teavet narkootikumide ja psühhotroopsete ainete tarvitamise kohta linnades, sealhulgas ka Paides. Võrreldes enamiku teiste linnadega oli Paides märgatavalt rohkem kanepi jääke – sama palju kui näiteks Tallinnas, Sillamäel, Maardus ja Kohtla-Järve Ahtme linna­osas.

* Kõigis linnades on kohad, kuhu inimesi ei satu, ja siis on kohad, kus linlaste voorimine ei tahagi lõppeda. Paides on üks selline koht kohalik turg kahe toidupoe vahel otse Paide muusika- ja teatrimaja parkla kõrval. Just selles kõige käidavamas paigas asuva turu müügikohtade seinad ongi viimastel nädalatel saanud kunstikooli õpilastele lõuendiks. Lihvimis- ja kruntimistööd on tehtud ja sel nädalal läksid käiku juba rullid, pintslid ja värvid.

Märksõnad

Tagasi üles