Alustab traditsiooniline ProgeTiigri õpilasüritus, mis sel aastal võtab fookusesse liikumise

Järva Teataja
Copy
Programmeerimine.
Programmeerimine. Foto: Árpád Czapp/ Unsplash

Täna algab Haridus- ja Noorteameti korraldatav üle-eestiline õpilasüritus “ProgeTiigri tulevikutegijad 2023”, mis on suunatud kõikidele lastele ja noortele lasteaiast gümnaasiumini. Kuue nädala jooksul saavad õpilased end proovile panna lahendades robootika, digikunsti ja programmeerimise ülesandeid.

Õpilasüritus on osa rahvusvahelisest programmeerimisüritusest Code Week ja kestab 2. oktoobrist 12. novembrini. Ülesanded on koondatud ProgeTiigri kogumikku aadressil progetiiger.ee ning neid saab lahendada tunnis, huviringis või sõpradega, arvutite või robotite abil või ilma seadmeta.

“Olgugi, et ProgeTiigri programmi eesmärk on õppijate digipädevuse ja tehnoloogilise kirjaoskuse arendamine, ei tähenda see alati vaid arvuti taga istumist ja tundide viisi programmeerimist. Ka tehnoloogia võib toetada liikumist. Kuivõrd 2023. aasta on kuulutatud liikumisaastaks, siis kutsumegi koostöös Liikuma Kutsuva Kooliga lasteaedu, koole ja huvikoole üles õpilasürituse raames läbi viima tegevusi, kus lisaks tehnoloogiale on fookuses ka liikumine,” rääkis Haridus- ja Noorteameti ProgeTiigri projektijuht Mariell Miilvee.

Miilvee lisab, et ProgeTiigri kogumikku on lisatud rohkesti uusi materjale, mida õpetajad saavad õpilasüritusi tehes kasutada.

“Oleme kogumikku täiendanud spetsiaalselt liikumisaasta jaoks loodud ülesannete, mängude ja töölehtedega, mis sobivad erinevale vanuse- ning raskustasemetele. Juhendajad võivadki kasutada etteantud materjale, aga oodatud on ka päris enda välja mõeldud tegevused,” selgitab Miilvee.

Lisaks kuulutatakse õpilasürituse raames välja konkurss “Programmeerides liikuma”, kuhu oodatakse osalema kõiki õpilasi – individuaalselt, grupiga või kogu klassiga.

Eelnevatel aastatel on õpilasüritusest osa võtnud kokku üle 50 000 õpilase.

Lasteaialapsed on teinud esimesi samme programmeerimises LEGO klotside, panda-, teo- ja mesilasrobotitega. Vanemad õpilased on katsetanud 3D-kunsti, juhtinud droone ja roboteid. Õpilased on saanud kätt proovida ka õpetaja ametis, juhendades nii kaasõpilasi, õpetajaid kui ka lapsevanemaid. Osalejate vahel loositakse välja ka erinevaid nutikaid auhindu.

Täpsemat infot ja ProgeTiigri ülesannete kogumiku leiab ürituse veebilehelt ning Facebooki grupist.

Nii nagu varasematel aastatel, kutsuvad ka tänavu korraldajad kõiki üles märkima oma töötoad üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week kaardile aadressil codeweek.eu/events. Möödunud aastal saavutas Eesti riikide arvestuses 356 üritusega 6. koha.

Õpilasüritust rahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme "Kaasaegse ja uuendusliku õppevara arendamine ja kasutuselevõtt" raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles