Ettevõtlusnädal toob kokku Järvamaa algajad ettevõtjad

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Noored paidelased Kristjan Kupar ja Sanne Servet otsivad lasertööpingile põnevaid graveerimis- ja lõiketöid, et oma uuele ettevõttele Kresa Disain OÜ hoog sisse lükata.
Noored paidelased Kristjan Kupar ja Sanne Servet otsivad lasertööpingile põnevaid graveerimis- ja lõiketöid, et oma uuele ettevõttele Kresa Disain OÜ hoog sisse lükata. Foto: Dmitri Kotjuh

Sel nädalal toimub 18. korda üle-eestiline ettevõtlusnädal. See on traditsiooniline ning suurim ettevõtlussündmus, mis toimub igal aastal oktoobri alguses. Tänavune teema on "Aeg muuta kurssi". Järvamaal saavad sündmuse raames kokku algajad ettevõtjad ning selguvad aasta parimad ettevõtted.

Täna kohtuvad sihtasutuse Järvamaa Paide Keskväljaku kontoris inimesed, kes on varasemalt osalenud algaja ettevõtja baaskoolitusel ning nüüd oma ettevõtteni jõudnud.

Ettevõtluskonsultandi Lizanne Idavainu sõnul on mitmed koolitusel käinud täna ettevõtjad. "Näiteks graveerimisega tegelev KRESA Disain OÜ või Mesiroos OÜ, mis tegeleb käsitööküpisiste ja kondiitritoodetega," loetles ta.

Ka Türil tegutsev Koogike ja Tordike on alguse saanud ettevõtluse baaskoolituselt.

Neljapäeva õhtul aga selguvad Paides Epiima uues valmivas tehases tänavused maakonna parimad ettevõtted üheksas kategoorias.

Maakondlike arenduskeskuste mittetulundusühingu juhatuse liige Andres Huul ütles tänavust ettevõtlusnädala motot kommenteerides, et ettevõtluses edukaks jäämiseks on vaja olla valmis kurssi muutma ja kohandama oma ärimudelit vastavalt muutuvatele tingimustele.

"Majanduskeskkond liigub kriisist kriisi. Paljudel ettevõtjatel on küsimus, kuidas hoida oma ettevõtmine toimivana vaatamata kõigele. Vesteldes edukamatega nende seast selgub, et kõik on saanud omad õppetunnid ja muutuvad nüüd pidevalt, mitte alles siis, kui järjekordne kriis sunnib seda tegema," rääkis ta.

Ettevõtlusnädal kutsuti ellu 2006. aastal, et toetada ettevõtlikku mõtlemist ja julgustada alustamist ettevõtlusega.

Ettevõtlusnädala Järvamaa programm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles