Viikingid alustavad korvpallihooaega

Järva Teataja
Copy
Korvpalli esiliigas hooaeg on alanud.
Korvpalli esiliigas hooaeg on alanud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Meeste korvpalli esiliigas alustab Paide Viking Window sel reedel kl 19.30 Paide E-Piim spordihallis järjekordset liigahooaega. Meeste vastaseks on Tere Kadrina Karud.

Mäletatavasti kukku korvpallimeeskond Viking Window eelmise esiliiga tulemuste põhjal selleks hooajaks esialgu teise liigasse, kuid loobuja tõttu said võimaluse jätkata esiliigas. Meeskonna mänedžer Janno Viilupi on selgitanud, et Audentese spordikooli noortevõistkond loobus oma kohast. «Reeglite järgi pääseb esilii­gasse kümme meeskonda ja kaks langeb teise liigasse. Sealjuures on klausel, et Audentese spordi­kooli noored peavad mängima igal juhul esiliigas. See on riiklik tellimus,» sõnas ta.

Nii juhtuski, et eelmise hooaja kümnenda kohaga lõpetanud Paide Viking Window pidanuks justkui esiliigasse jääma, kuid nende selja taga olnud Audentese spordikoolil oli eelisõigus ja koht kuulus neile. «Nüüd asjaolud muutusid ja audenteslased loobusid oma kohast ning saamegi esiliigas jätkata,» ütles ta.

Janno Viilup sõnas, et meeskond oleks kindlasti mänginud edasi ka teise liigasse langemise korral, kuid ta ei oska öelda, milline oleks siis olnud koosseis, sest teine liiga ei motiveeri varem kõrgliigas ja esiliigas mänginud korvpallureid. «Mängud poleks kindlasti olnud enam nii professionaalsed ja atraktiivsed ka publikule ning see tähendanuks Paides ja Järvamaal tervikuna huvi langust korvpalli vastus,» põhjendas ta.

Saku esiliiga võistlused 2023. aastal algavad 39. nädalal ja koosnevad põhiturniirist, veerandfinaalmängudest, poolfinaalmängudest ja medalimängudest. Esiliigas mängib 12 võistkonda.

Play-off'i pääseb kaheksa paremat. Kohad 9.-12. pannakse paika põhiturniiri järjestuse alusel.

Veerandfinaaliseerias selgub võitja kolme mängu tulemusena. Veerandfinaalseerias kaotanud Klubide meeskonnad reastatakse liigas vastavalt põhiturniiril saavutatud kohale. Poolfinaalseeriates selgub võitja samuti kolme mängu tulemusena. Pronksimängus kohtuvad omavahel poolfinaalpaaride kaotajad. Võitja selgub ühe mängu tulemusena. Finaalmängus kohtuvad omavahel poolfinaalpaaride võitjad. Liiga võitja selgub samuti ühe mängu tulemusena.

Saku esiliiga medalimängud toimuvad järgmise aasta aprilli keskel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles