Tüdrukute tehnoloogiaring jõuab Türile

Järva Teataja
Copy
Unicorn Squad
Unicorn Squad Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tüdrukute üle-eestiline tehnoloogiaring HK Unicorn Squad alustab sel sügisel tegevust ka Türil. Seni on see tegutsenud Aravetel, Järva-Jaanis, Koerus, Oisus, Paides, Retla-Kabalas, Tarbjal ja Väätsal. 

Türi ring hakkab toimuma Türi loomemajas kord nädalas teisipäeviti, ringi juhendab Mari Nõlvak.

HK Unicorn Squad on liikumine, mis pakub huviharidusena tehnoloogiaõpet ainult tüdrukutele ning vanuses 8-14 eluaastat, et tekitada praktiliste ja põnevate ülesannete abil huvi tehnika, robootika ja loodusteaduste vastu.

HK Unicorn Squad esimene lend alustas 2018. aasta septembris Viimsis Paidest pärit ettevõtja ning inseneri Taavi Kotka algatusel ning grupis hakkas uut lähenemist katsetama 17 tüdrukut.

Lühend HK tuleb Kotka tütre Helena initsiaalidest, kellest sai liikumine alguse. Unicorn Squad lisandus seetõttu, et Helenal oli nimevaliku hetkel seljas ükssarviku pildiga kleit.

2019. aastal otsustati jätkata testrühmadega üle Eesti, pakkudes huvilistele tasuta vahendite ja juhistega varustatud õppekomplekte.

Üks testrühmi oli Paides, mida vedasid eest Karola Jaanof ja Martha-Beryl Grauberg. Kolme ja poole aastaga käis ringis tehnoloogiateadmisi saamas paarkümmekond last. Rühm jõudis programmiga lõpule sel kevadel.

Selle aasta sügiseks on liikumine saavutanud algse eesmärgi tuua programmi juurde enam kui 3000 tüdrukut üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles