Neljapäevased töönädalad toimivad: suutlikkus kogu töö nelja päevaga ära teha muutub ajas aina paremaks

Järva Teataja
Copy
Foto: Pixabay

Sellest aastast suviti neli päeva nädalas töötavas Elisa tehnoloogiaüksuses pälvis uudne töökorraldus töötajate üksmeelse heakskiidu ja näitas, lühema ajaga tööülesannete tehtud saamine on oskus, mis ajas areneb. Varasemate pilootprojektide käigus tundis 81-86% töötajatest, et kogu töö sai nelja päevaga tehtud, sel suvel tõusis see näitaja aga üle 88 protsendi.

Tänavune suvi oli kolmas kord kui enam kui 200 töötajaga Elisa tehnoloogiaüksus neljapäevast töönädalat rakendas ja esimene kord, mil tegu polnud enam pilootprojektiga. Otsuse suvised neljapäevased töönädalad püsivaks muuta ja nendega ka edaspidi jätkata aitas langetada töötajate kõrge rahulolu tase ja silmapaistvad tulemused.

“Neljapäevane töönädal pälvis sel suvel seitsme palli skaalal rahuloluindeksi 6,69 ja pea kõik töötajad tundsid, et nad said oma tööasjad ka lühema nädalaga tehtud. Selle kõrval näeme, et kannatanud pole ka tulemuslikkus või teenuste töökindlus – meeskonnad suutsid oma mõõdikud täita ja Elisa teenuste kvaliteet ei kannatanud kordagi,” rääkis Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles