Eesti oma uueks koduks valinud sõjapõgenikud lähevad äriideid kaitsma

Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Vitalii Stock / Shutterstock

Sel pühapäeval, 8. oktoobril, toimub Tallinnas pagulastele disainitud Empowering Women ettevõtlusprogrammi finaal, mis toob kokku osalejad üle Eesti. 

Programmis osaleb 51 inimest, kes soovivad oma elu Eestis läbi ettevõtluse üles ehitada, olles sunnitud oma kodumaalt põgenema. Finaali fookuses on kahe nädala jooksul arendatud äriidee esitamine 3 minutilise liftikõne formaadis. Finaali lõpuks valib žürii välja 15 tiimi, kes liiguvad edasi 6-kuu pikkusesse mentorlusprogrammi.

Osalejad on pärit Tallinnast, Viimsist, Tartust, Injust, Võrust, Raplast, Narvast, Jõgevast, Ämarist, Valgast, Märjamaalt, Olustverest, Kundast ja Haapsalust, mikroettevõtete ideedega toitlustamise, iluteenuste, kunsti ja käsitöö, hariduse, tervise ja heaolu ning tekstiil ja moe valdkondadest.

Paidest oli programmis osalemas üks pereäri. Nende ideeks oli luua kohvik ja lastele suunatud loominguliste tegevustega töötoad. Programmi finaali nad siiski ei jõudnud. 

Empowering Women ettevõtlusprogramm toimub Garage48 ja Eesti Pagulasabi koostöös Eestis teist korda ning on jätk koostööle sisepagulaste ja sõja kontaktijoonel elavate naiste võimestamiseks Ida- ja Kesk-Ukrainas. 2022. aasta pilootprogramm toetas 10 naisettevõtja tegevuse algust

Tagasi üles