Paide kirikus algab vestlussari

Järva Teataja
Copy
Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov peab oluliseks, et kirik oleks avatud ja inimesed saaksid pühakotta sisse astuda.
Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov peab oluliseks, et kirik oleks avatud ja inimesed saaksid pühakotta sisse astuda. Foto: Kristo Kivisoo

Paide Püha Risti kiriku kogudus alustab vestlusõhtute sarjaga „Kirik kogukonnas, kogukond kirikus", millesse on põimitud teemad ajaloost ja kultuurist tänapäeva ühiskonna ja kogukonnaeluni välja. Esimene vestlusõhtu pühendatakse Paide linna 732. aastapäevale.

Kiriku koguduse õpetaja Andres Tšumakovi sõnul väärtustab kirik oma rolli Paide linna kogukonnas ning seetõttu pakub korra kuus võimalust kaasa mõelda ja arutada erinevate teemade üle.

Esimene vestlusõhtu toimub homme kell 18.00 ja kannab nime „Paide 732: linn ja kirik läbi aegade".

Jutuõhtul saab ülevaate, kuidas tekkisid linn ja kirik, milline võis olla nende algusaeg, kuidas on kirikuhoone kujunenud ning milline on kiriku tänapäev.

Vestlusringis osalevad Paide Püha Risti koguduse õpetaja Andres Tšumakov, ajaloolane Ründo Mülts ja koguduse juhatuse liikmed Aivar-Joel Rikk ja Andres Jalak.

Modereerib koguduse liige ning endine linnapea Eimar Veldre.

Veldre sõnul räägitakse novembris reformatsioonist ning detsembris on plaan Paidesse tuua üks ajalooline ürik, mille valguses juttu ajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles