Uue kiirtee kõrvale tuleb üle miljoni euro eest veel üks tee

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Transpordiamet saab tänavu kõrvaldada väikese võla, mis tekkis Võõbu–Mäo 2 + 2 kiirtee valmimise järel. Nimelt jäi siis rahanappuse tõttu välja ehitamata kohalikele elanikele ja põllumeestele oluline kogujatee. Selle seiga tõttu pidid nad kogu aasta sõitma suuremaid ringe, et sihtkohtadesse jõuda.

Transpordiameti teehoiuteenistuse ida osakonna juhataja Anti Palmi sõnas, et ehitatav tee oli esialgu Kose–Mäo projektis kogujateena täiesti olemas. «Kui nende kolme valminud kiirteelõigu ehitust plaaniti, oli risk, et eelarvest tuleb puudu, ja projekti tuli optimeerida. Muuhulgas jäi välja ka see Tarbja kogujatee,» selgitas ta.

Kui selgusid teelõikude lõplikud maksumused, oli Palmi sõnul siiski näha, et toetusraha on eelarves veel järel ja tekib võimalus olulisema mõjuga objekte tagasi päevakorda võtta. «Kuna Tarbja kogujatee avardab mitme ümbruskonna majapidamise liikumisvõimalusi ning ka Tarbja kandi inimestel ja põllumeestel, kes saavad siis lihtsamalt liikuda Anna poole ilma põhimaanteed kasutamata, otsustas transpordiamet just selle tee valmis ehitada,» põhjendas Palmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles