Mihhail Kõlvart külastas Järva valda

Tiit Reinberg
Copy

Eile külastas Järva valda Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimees, Eesti Keskerakonna vastne esimees Mihhail Kõlvart. Visiidi käigus külastati Põhja-Järva Kooli Albu ja Aravete õppekohti ning Albu rahvamaja. Vestlusring toimus Järva valla Järva-Jaani teeninduskeskuses, kus vallavanem Toomas Tammik andis ülevaate Järva valla tegemistest.

Tammiku sõnul oli kohtumise eesmärk tutvustada Eesti Linnade ja Valdade Liidu juhatuse esimehele elluviidud muudatusi ja reforme, mis aitavad Järva vallal paremini toime tulla. Tammik rõhutas, et Järva vald on võrgustikupõhine omavalitsus, mille pindala on 1223 ruutkilomeetrit ja kus asub 106 asustusüksust, kuid puudub üks konkreetne keskus. Valla ühest otsast teise on ca 80 kilomeetrit. „See on üks põhjus, miks meil on kulud mõnevõrra kõrgemad,“ nentis Tammik.

Kõlama on jäänud mitme nn kuldse ringi omavalitsusjuhi väide nagu väikesed maaomavalitsused laristaksid. „Tegelikult see nii pole – oleme omalt poolt teinud palju, et toime tulla ja olla ka edasist arengut silmas pidades investeerimisvõimeline omavalitsus. Sel visiidil näitasime, kuidas me oleme valla hooned täitnud erinevate tegevustega. Näiteks Albu rahvamaja hoones on lasteaed, rahvamaja, spordihoone, raamatukogu ja noortekeskus. Sama hea näide on Aravetel, kus oleme ühe katuse alla toonud kooli, raamatukogu, lasteaia, tervisekeskuse ja valla teeninduskeskuse,“ loetles vallavanem. „Aravete lasteaia vana, amortiseerunud hoone aga lammutasime,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles