Kuusejalg ja veel paar nippi, et jõuluks valmis olla

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Puud kaunistavad end juba kuldse leherüüga, päike käib iga päevaga aina madalamalt ning on viimane aeg kuusejalg välja otsida. Tõsi, võib-olla mitte päris viimane aeg, ent küll on praegu hea aeg hakata tasapisi jõuludeks ette valmistuma, kontrollida üle kas kõik vajalik on olemas ja kui ei ole, siis piisava ajavaruga ühte või teist ostma minna.

Kodu pühadeks valmis ehk kuusejalg ja jõuluehted

Hästi valitud jõulukaunistused ning valgusketid muudavad muidu sombuse ja pimedana mõjuva aja maagiliseks. Soovitud maagia loomiseks peab aga veenduma, et kõik toimib. Praegu, kui veel sügis kestab, on väga hea aeg üle vaadata, mis kaunistused ja tuled on olemas, mis vajavad täiendust ja mis kaunistused täielikult väljavahetamist.

Eesti kultuuriruumis on olulisel kohal jõulukuusk. Kuskile peab metsast kaasa võetud kuuse aga ka panema, ehk vajalik on plastist, malmist või metallist kuusejalg. Peaasi, et kuusejalg oleks piisavalt stabiilne, et kuusk algusest lõpuni kenasti sirgena seisaks. Kaup24 ning Hansaposti valikus on õnneks piisavalt eri disainilahenduse ja funktsionaalsusega mudeleid. Ja kui kuusejalg nüüd varakult ära osta, ei pea unistuste kuusk seetõttu muretsemata jääma, et kodus pole seda kuskile panna.

Kõik kokkulepped kalendrisse

Aeg lendab meeletu kiirusega. Seda veelgi enam pühade ajal, kus põhimõtteliselt kõigil tundub olevat kiire-kiire. Stressi saab natuke vähemaks võtta sellega, kui juba nüüd ette planeerida.

Esiteks otsusta ise ja peresiseselt, mis jõulupidudel ja jõuluistumistel soovite osaleda. Vast ei ole vaja jõulupühade ajal iga sugulase juures külas käia ning mõne külaskäigu saab tuua ettepoole või lükata edasi. Selle asemele võib sobida hoopis mõni äge jõulukontsert või -üritus.

Teiseks pane kõik üritused kalendrisse kirja. Pühadele eelnev spaapuhkus, laste jõulupeod koolis ja lasteaias, tähistamised pereringis ning töö juures. Mida varem oluline info kirja saab, seda kergem on hilisemate lisandudes oma kalendris laveerida. Seda kergem on ka näha, kui midagi lihtsalt enam ei õnnestu kuskile pressida.

Kingitusi ei tohi unustada!

Mõtle juba varakult, mida oma lähedastele kinkida. Varajane plaanimine annab sulle võimaluse leida isikupäraseid ja lahedaid kingitusi ning vältida viimase hetke stressi. Väheoluline pole seegi, et varakult nimekirja koostades on võimalik varakult selle nimekirja järgi ka ostlema asuda ehk suuremad kulutused jagunevad mitme kuu peale, mitte ei jää üksnes detsembri mureks

Ja kui juba nimekirjadega alustada, võiks teha nimekirja ka sellest, millega kavatsed jõululaua katta. Värsket kraami ei saa pikalt ette ära osta, ent kui näed kliendilehes midagi, mis säilib ja mida läheb kindlasti tarvis, miks mitte see soodsama hinnaga ette ära osta?

Jaekaubanduse jaoks algab uuteks jõuludeks valmistumine kohe, kui teine jõulupüha on selja taha jäänud. Nii vara ei pea tavainimesed muidugi alustama, ent liiga viimasele hetkele pole ka tarvis jätta. Mida hoolikamalt plaanitud jõulupidu, seda kindlam saad olla et olemas on kõik vajalik – nii kuusejalg kui jõulupraad – ja pühade aeg kujuneb meeldivalt maagiliseks.

Copy
Tagasi üles