Järvamaa ettevõtlikud koolid näitasid end väliskülalistele

Järva Teataja
Copy
Foto: Urmas Luik

SA Järvamaa ja mitmed Järvamaa koolid võõrustasid uhkelt 3. ja 4. oktoobril 12 haridushuvilist Lätist, Leedust, Soomest ja Islandilt. Esimene kahepäevane kohtumine oli osa rahvusvahelisest haridusprojektist, mille eesmärk oli tutvustada haridusprogrammi Ettevõtlik Kool ning õppida, kuidas osa Järvamaa koolid rakendavad programmi edukalt.

Esimesel päeval viidi väliskülalised õppekäigule Roosna-Alliku Põhikooli ja Järva-Jaani Gümnaasiumisse. Seal said nad ülevaate koolide igapäevaelust ja tutvustati Ettevõtliku Kooli haridusprogrammi.

Teisel päeval jätkus programm Väätsa Põhikoolis, kus väliskülalised vaatlesid õppetunde ja tutvusid TULEMi tööriistaga. Seejärel liiguti Paide Gümnaasiumi, kus räägiti õppimist toetavast keskkonnast. Päeva lõpetuseks suunduti Paide Hillar Hanssoo Põhikooli, et tutvuda nende tegemistega.

Külastatud koolide mitmekesisus ja Ettevõtliku Kooli metoodikate tutvustamine pakkusid väliskülalistele silmapaistva ülevaate Eesti haridussüsteemist. Nad avaldasid oma vaimustust meie koolide tegevuste ja lähenemiste üle ning tänasid võimaluse eest saada paremat arusaamist üldse Eesti haridussüsteemist.

Projekt, mille korraldamise eest vastutab SA Järvamaa, sai rahalist toetust Nordplus programmist teemal "Erinevad lähenemised loodusteaduste ja ettevõtluse õpetamisele Põhja-Balti kogemustes". Projekti eesmärk on edendada rahvusvahelist koostööd ja jagada parimaid praktikaid erinevate riikide vahel.

Projekti raames saavad osalevad haridushuvilised koolitust, kuidas toetada igat õpilast tema arengus ning aidata tal kujundada õppimist vastavalt oma huvidele ja võimalustele. Samuti julgustatakse õpetajaid kasutama erinevaid õpetamismetoodikaid ja õpetama mitmekultuurilistes klassides. Kogemuste jagamine teiste riikide koolidega võimaldab rikastada õpetajate arusaama haridusest ning avada uusi võimalusi õppimise ja õpetamise valdkonnas.

Lisaks uutele sõpradele ja koostööpartneritele aitab projekt arendada osalejate professionaalseid oskusi ning hoida end kursis haridusuuendustega. Piirkondlikul tasandil soovitakse luua uusi koostöösidemeid, mis võimaldavad tulevikus veelgi rohkem kogemusi jagada ja koos õppida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles