Järva-Jaani kooli uus õpetaja on tööd teinud ka ajakirjanikuna

Järva Teataja
Copy
Foto: Ants Liigus

​„Järva-Jaani on minu kodukoht,“ sõnas Järva-Jaani gümnaasiumi uus põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Vanessa Kassmann, kes on sama kooli vilistlane ning peab endiselt Järva-Jaanit enda koduks, olenemata sellest, et viimased aastad elab ta Tallinnas.

„Minu vanemad elavad siin,“ sõnas ta. „Olen siin väiksena pikalt tantsutrennis käinud, jalgpalli mänginud, laulnud.“ „Alustades nendest tänavatest, nendest järveäärsetest teeradadest, spordiväljaku ja isegi koolikoridorideni välja,“ tõi ta põhjuseid, miks talle siinne keskkond meeldib ja täpsustas veelgi, et enim meeldib talle Järva-Jaani looduslähedus ja rahulik elu, mida Tallinnas eriti ei kohta. „Tallinnas tundub endiselt, ka juba kolm aastat seal elades, et kõigil on just kui kogu aeg kiire.“

Vanessa Kassmann tuli kodukooli tagasi mitmel põhjusel. „Üks põhjustest, miks ma täna siin tagasi olen, on seotud tegelikult ülikooliga, ma saan siin praktikat teha,“ tõdes Kassmann, kes õpib Tallinna ülikoolis kolmandat aastat filosoofia erialal, kõrvalerialana kultuuriteadust, kuid on kogemusi omandanud ka muudest valdkondadest. Näiteks töötas ta üsna pikalt Äripäeva projektiga Lääne-Virumaa Uudistes ajakirjanikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles