New Yorgist otse Sõrandusse ettevõtjaks

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kalev Altmets tuli 15 New Yorgis elatud aasta järel koju tagasi, et lükata Sõrandus käima oma ettevõte Nordikcraft.

Dmitri Kotjuh
Kalev Altmets tuli 15 New Yorgis elatud aasta järel koju tagasi, et lükata Sõrandus käima oma ettevõte Nordikcraft. Dmitri Kotjuh Foto: Dmitri Kotjuh

Kui tavaliselt lähevad eestlased kõigi unistuste maale Ameerikasse õnne otsima eesmärgiga teha seal oma ettevõte ja saada rikkaks, siis Kalev Altmets liikus seitsme aasta eest vastassuunas. Ta jättis Ameerikas kindla töö ja toimiva ettevõtte, ostis kodukandis Sõrandus ära vana laguneva laohoone ning hakkas tegutsema väikeses puiduettevõttes Nordikcrafti OÜ.

Asjade selline käik paneb nii mõnegi inimese silmi pööritama ja küsima, miks küll nii. Altmets kehitab selle peale õlgu ja ütleb, et pole kunagi arvanud, et jääb igavesti Ameerikasse. Soov kodumaale naasta oli kõigi nende 15 aasta jooksul südames olemas. Läks tarvis õiget hetke ja see hetk tuligi 2016. aastal.

Altmetsa teekond ettevõtluses algas samal aastal, kui New Yorgis rünnati kaksiktorne. 2001. aasta kevadel pakkis Kalev Altmets (48) piltlikult öeldes seljakoti ja läks kaks kätt taskus New Yorki. «Töötasin Eestis ehituses ja mulle vahendati kontakti, et minna Ameerikasse ühe väliseestlase juurde ehitama. Mõtlesingi siis, miks mitte proovida ja natuke õnne otsida,» meenutab ta olukorda, millest seiklusrikas USA-aeg alguse sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles