Kool meelitab uusi õppureid eelgümnaasiumi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta märtsis hüppas Türi ühisgümnaasiumi esindus ratastele ning vuras mööda Paide linna ja Türi valla põhikoole oma kooli tutvustama. Etteasted olid õues, et vältida koroonaohtu.
Eelmise aasta märtsis hüppas Türi ühisgümnaasiumi esindus ratastele ning vuras mööda Paide linna ja Türi valla põhikoole oma kooli tutvustama. Etteasted olid õues, et vältida koroonaohtu. Foto: Anne Põder

Juba ligi kümme aastat on Türi ühisgümnaasium korraldanud edukalt koolieelikutele mõeldud projekti «TÜGlaste gümnaasium», aga sel sügisel pöörab kool pilgu ka põhikooliõpilaste poole ja kutsub neid TÜG eelgümnaasiumi.

Kooli direktor Katrin Puusepp sõnas, et mõtte veidi teistmoodi tulevastele gümnasistideni jõuda andsid õpetajad. «See oli vist juunis, kui õpetajatega kokku saime, tegime kokkuvõtteid lõppenud aastast ja oli nii-öelda avatud mikrofoni voor, kus arutasime, mida saame veel ära teha selleks, et siia õpilasi meelitada,» selgitas ta.

Nii kooruski ühisarutelust välja ettepanek, et kui kool korraldab juba mitmendat aastat edukalt projekti «TÜGlaste gümnaasium», mis on mõeldud koolieelikutele, siis miks mitte teha midagi samasugust ka neile, kel seisavad põhikooli lõpetades ees valikud, kuhu edasi õppima minna. «Võtamegi eelgümnaasiumi projektiga fookusse VIII-IX klasside õpilased ja katsetame, mis mõju sellel ettevõtmisel on. Pole varem teinud ja vaatame siis,» täpsustas Puusepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles