Nii väärikas eas kauplusi leidub Järvamaal vähe

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Neljapäeval tähistas Türil tegutsev Kalevi Konsum erilist tähtpäeva. 40 aastat tagasi avati pidulikult uue ja ajakohase kaupluse uksed. Kes nüüd õigesti arvutada oskab, saab aru, et Järva tarbijate ühistule kuuluv kauplus on seega samas kohas tegutsenud nõukogude ajast saati ning on üks väheseid poode Järvamaal, mis on suutnud ajaga sammu käia tänapäevasesse kaubandusmaailma välja.

Ei tea küll, millistest arhiividest, aga kauplusse oli pidupäeva puhul välja otsitud 40 aasta tagune fotomaterjal, kus toonased töötajad kõik rivis ning selgelt on näha poe ajastule omane sisustus. Neil, kes neid aegu mäletavad, tuli OKA kassaaparaati ja kolmest koonusest mahlaseadet vaadates tõeline nostalgia peale. Küll olid ajad!

Seinalehelt selgus, et 40 aastat tagasi, kui Kalevi kauplust avati, oli vihmane ja kõuekõminast kaikuv päev. Head ennet see just ei kuulutanud, aga sellele ei mõelnud siis keegi. Kõik tähtsad sündmused ja suur muutuste aeg seisid alles ees. Esimene asi, millega selle aja müüjad pidi silmitsi seisma, oli poe kaubaga täitmine, sest oli alles sügav defitsiidiajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles