GALERII Korilased kohtusid Paides

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Esimesel Paide korilusfestivalil said kokku kõik need, kes puhtast Eesti loodusest kõike söödavat korjavad ning nendest põnevaid tooteid oskavad valmistada. Eestlased ongi ju teada-tuntud korilasrahva, kuid sageli unustame oma kiire elutempo juures ära, kui palju paremini kõik isekorjatu ja omatehtu maitseb.

Just kõike seda korilusfestival Paides inimestele meelde tuletaski. Festivali korraldaja Mari Talu sõnul oli ürituse suurem eesmärk ka väikest viisi uue tava loomine, kogukonna liitmine ja siseturismi elavdamine. "Paides ei ole oma toidusündmust, mis inimesi kohale meelitaks. Ka mujalt Eestist," sõnas ta. Just seda tühimikku püüdiski ta ettevõtmisega täita.

Toredaid müüjaid oli tulnud nii lähemalt kui kaugemalt ning nad kõik pakkusid midagi erilist. Aga, et asi poleks lihtsalt laat, korraldati toimumispaiga Wittensteini tegevusmuuseumi ruumidele sobivalt ka mitmeid töötubasid, kus sai õppida Halloweeni kõrvitsat meisterdama, parimat õunamoosi keetma, mõdu kääritama ja seeni tundma. Törts targemana lahkus ürituselt iga külastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles