Olavi Allase võitis Viljandi linnajooksu

Järva Teataja
Copy
Kulla noppinud Olavi Allase (keskel) ja hõbeda pälvinud viljandlased Morten Siht (vasakul) ja Morten Sætha.
Kulla noppinud Olavi Allase (keskel) ja hõbeda pälvinud viljandlased Morten Siht (vasakul) ja Morten Sætha. Foto: Marko Saarm

Mürtsuva orkestri ja rahva juubelduste saatel startis pühapäeva keskpäeval 68. Viljandi linnajooks rohkem kui 300 jooksjaga. Võitja, Türilt pärit Olavi Allase saabus Vabaduse platsile finišisse veidi rohkem kui poole tunni pärast, kirjutab Sakala. 

Tartu spordiseltsi Kalev esindav Olavi Allase sai ajaks 33.03,4, Staieri klubi esindav Morten Siht 34.08,2 ja kolmandaks tulnud Morten Sætha aeg oli 35.04,4.

"Ilm oli päris keeruline: oli jahe ja kõva tuul," ütles meeste võitja Olavi Allase. "Peakonkurendiks pidasin Morten Sihti, kes on mind tänavu mõnel jooksul isegi juba võitnud. Tahtsin ta elu keeruliseks teha ja tulin sellega toime. Enne vahefinišit kolmandal kilomeetril läksin üksinda eest ära. Pika tänava hirmraskel tõusul lasin veidi tempot maha, sest vahe oli sees, aga olemine läks hapuks ikka."

Nii ränki tõuse kui Viljandis ta teistelt jooksudelt nimetada ei osanud. Kevadel tuleb karmi tõusu joosta ümber Viljandi järve jooksul alguses, aga nüüd distantsi lõpus, mis on raskem. "Laupäeval oli ilm vist veel karmim, aga ma ei käinud toastki väljas, puhkasin ja õppisin. Vihma ja tuulega sain jooksul siiski hakkama – õige riietus peab olema," rääkis võitja. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles