Liikumisaasta kutsub oktoobris liikuma vaimse tervise heaks

Copy
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Oktoobris kutsub liikumisaasta pöörama tähelepanu vaimse ja sotsiaalse tervise toetamisele läbi liikumise.

„Oktoober on vaimse tervise kuu ning liikumine on üks lihtsamaid ja kättesaadavamaid viise selle hoidmiseks. Uuringute kohaselt juba 30 minutit liikumist päevas vähendab stressi ja ärevust, parandab vaimset töövõimet, une kvaliteeti ja vastupidavust haigustele,“ ütles liikumisaasta projektijuht Janne Tomberg.

Üks lihtsamaid viise vaimse tervise toetamiseks läbi liikumise on regulaarsed kõnniringid. Kõnnime Koos juhendatud jalutusgrupid ootavad uusi liitujaid, pakkudes liikumiseks seltskonda ja toetades regulaarse liikumisharjumuse kujunemist. Jalutusgrupid toimetavad tasuta üle Eesti, jalutatakse kord nädalas koos spetsiaalse koolituse läbinud grupijuhiga kuni üks tund korraga. Jalutuskäigu tempo on rahulik, jalutama on oodatud igas eas inimesed.

Mitmed spordiklubid pööravad oktoobris tähelepanu liikumise ja vaimse tervise seostele. Treeningutest tõstetakse fookusesse rahulikud nii füüsiliselt kui ka vaimselt tervendavad Keha ja meel treeningud nagu näiteks jooga, pilates, bodybalance, seljatreening. Nendel treeningutel keskendutakse madalal pulsisagedusel tasakaalu, liikuvuse ja lihasvastupidavuse arendamisele toetudes hingamistehnikatele. Treeningud on sobilikud kõikidele – olenemata vanusest, soost, varasemast kogemusest.

Lisainfo liikumisaasta kõigi algatuste kohta on koondatud liikumisaasta.ee lehele. (JT)

Märksõnad

Tagasi üles