Tugeva maakooli lõhkumine- kas mõtlematu otsus või hädavajalik samm? (1)

Järva Teataja
Copy
Retla-Kabala kooli Oisu õppehoone avaaktus.
Retla-Kabala kooli Oisu õppehoone avaaktus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Esmaspäeval kohtusid Türi vallavalitsuse ja volikogu esindajad Retla-Kabala koolis hommikul õpilasesindusega ja õhtul kooli hoolekogu ja õpetajatega. Teemaks oktoobrikuu Türi vallavolikogus arutusele tulev eelnõu, mille kohaselt alates 2024/2025 õppeaastast suletakse Retla-Kabala koolis kolmas kooliaste.

Retla-Kabala põhikooli direktor Jaanus Roosilehe sõnul läksid kohtumised ettearvatult. „Kohtumine õpilasesindusega kestis poolteist ja hoolekogu ning õpetajatega kolm tundi. Volikogu ja vallavalitsuse esindajad üritasid põhjendada otsuse eelnõu häid ning kasulikke külgi. Õpilasesinduse, hoolekogu ja õpetajate esindajad selle plaani kahjulikku mõju piirkonna ning kooli tulevikule. Toimiva ja tugeva maakooli lõhkumist peeti mõtlematuks ja halvaks otsuseks," ütles Roosileht.

„Nii õpilaste, hoolekogu, õpetajate kui ka kogukonnaliikmete hirmud ümberkorralduse ees on põhjendatud. Iga muutus toob esialgu segadust ja olukordi, milles me olla ei taha. Vallavalitsuse ülesanne on nende hirmudega tegeleda – koolitranspordi võimalikult sujuv ja mõistlik lahendus, kolmanda kooliastme õpilaste kohanemise toetamine uutes koolides koostöös teiste põhikoolidega, koostöö soodustamine Türi valla koolide vahel õpetajate jagamiseks," selgitas Türi vallavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Triin Pärna.

Loe lähemalt siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles