Toasooja hind tegi läbi järsu languse

Järva Teataja
Copy
Kohtla-Järve väikelinnaosade elanikud maksid kaugkütte eest aastaid rohkem kui linnavolikogu kehtiv määrus ette nägi. 


Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kohtla-Järve väikelinnaosade elanikud maksid kaugkütte eest aastaid rohkem kui linnavolikogu kehtiv määrus ette nägi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

AS-i Järva Haldus juhatuse liige Andreas Sapas andis teada, et nüüdseks on konkurentsiamet uued toasooja piirhinnad nende kaugküttepiirkonnas kinnitanud.

Kõik tarbijad ei pruugi hinnalangust märgatagi, sest eelmisel kütteperioodil oli hinnatõus märkimisväärne, kuid võrgupiirkondades, kus hind kerkis üle 80 €/ MWh eest, doteeris riik selle aasta märtsini 80 protsenti üle 80 euro jäävast summast otse soojatootjale. Elanike arvetel see ei kajastunud.

Uue hinnad hakkavad kehtima 1. oktoobrist. Sapas märkis, et Koerus on toasooja hind Eestis üks odavamaid ja ka langes eelmise kütteperioodiga võrreldes enim – ligi 29 eurot/MWh eest. „Hakkepuidu hind on olnud suures languses. Ka on Koeru meie võrgupiirkondadest suurim," põhjendas Sapas Koeru madalat küttehinda. Hakkepuiduga kütavad nad ka Imaveres. „Kuna puidutööstused tõmbavad tootmist koomale, liigub pelletite toorainet turul vähem. Pelletihind on küll langenud, kuid mitte nii palju, kui hakkepuidul."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles