Seiklusrajad ja mänguplatsid ootavad poolthääli

Järva Teataja
Copy
Laupa kooli muusikaaia kavand pälvis kaasvast eelarvest toetust eelmisel aastal ning koht on kujunenud menukaks nii kohalike kui ka kaugemalt tulnute seas.
Laupa kooli muusikaaia kavand pälvis kaasvast eelarvest toetust eelmisel aastal ning koht on kujunenud menukaks nii kohalike kui ka kaugemalt tulnute seas. Foto: Kristo Kivisoo

Kolmest omavalitsusest hakkab tänavu ainsana kaasavat eelarvet menetlema Türi vald ja asjad on nüüd sealmaal, et kümnest inimeste esitatud ideest välja valitud üheksa püüavad poolthääli.

Vallavalitsus ootas ettepanekuid objektide kohta, mis hakkavad pakkuma avalikku huvi ja on vallas avalikus kasutuses ning mille rajamise väikseim kulu on 5000 eurot ja suurim kulu 25 000 eurot. Kaasava eelarve suurus on 50 000 eurot ning rahastatakse vähemalt kaht objekti, mille rajamise väikseim kulu on 5000 ja suurim kulu 25 000 eurot. Projektid, mis saavad rahastusotsuse, peavad valmima järgmise aasta jooksul. Türi valla finantsjuht Tiina-Mae Kuusik ütles Järva Teatajale septembris, et eelnevate aastate kogemusele tuginedes ongi projektirahastuse saanud kaks või kolm projekti.

Kaasava eelarve menetlus tuleb Türi vallas kaheksandat korda. Eelmistel aastatel on rahastusotsuse saanud 15 ettepanekut: projektid on teoks saanud Kärus, Laupal, Türil, Kabalas, Kahalas ja Väätsal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles