Oisu raamatukogu tähistab 105. sünnipäeva

Järva Teataja
Copy
Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Tänavu möödub 105 aastat Retla Rahvaraamatukogu Seltsi loomisest. Seda auväärset vanust peab ka seltsist välja kasvanud Oisu raamatukogu oma sünnipäevaks.

25. oktoobril kell 15 ootabki Oisu raamatukogu kõiki oma endisi töötajaid ja sõpru seda rõõmsat sündmust tordi ja kohviga tähistama. Nagu ühele peole kohane, ei puudu sünnipäevalt ka pidulikud kõned, ettekanded ja muusika. Ettekande „Oisu raamatukogu arengust läbi aegade" teeb meile kõigile hästi tuntud koolijuht ja ajaloohuviline ning paljude raamatute toimetaja Kaarel Aluoja. Kindlasti tuleb juttu ka tema toimetatud raamatusarjast „Türi. Kilde kihelkonna ja linna ajaloost". Muusikalisi vahepalu esitab Tarmo Selter.

Oisu raamatukogus toimub muudki huvitavat. 

Raamatuklubi saab kokku Oisu raamatukogus 11. oktoobril kell 17. Uued liitujad on väga oodatud ja kui soovid kaasa lüüa raamatu arutelul, siis on hea, kui loed läbi J.D. Salingeri teose „Kuristik rukkis", sest just selle raamatu sisu üle hakkab raamatuklubi arutlema.

Algamas on jälle ka Lugemisisu tunnid. Eesti lastekirjanduse keskuse ellu kutsutud programmiga, mis innustab lapsi lugema, on sel aastal liitunud lausa mitu Türi valla raamatukogu: Oisu, Käru, Laupa ja Väätsa. Kusjuures, Oisu raamatukogu veab seda programmi juba kuuendat aastat.

UUS NÄITUS

Oisu raamatukogus saab vaadata Läti kunstniku Gita Treice omanäolist raamatuillustratsioonide näitust. Tegemist on väga põnevate töödega, mis on musta pastapliiatsi ja guaššvärvidega maalitud katuselaastudele. Illustratsioonid on loodud Arno Jundze raamatule "Krääbu Töllu Tsips" .

Näitus on rännanud üle maailma mitmeis paigus ja on seega üsna haruldane. Eestis oli ta eksponeeritud varem veel ainult Jõhvis ja Haapsalus, Oisu raamatukogusse jääb näitus kuni 19.oktoobrini, ning seejärel rändab tagasi Lätimaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles