Oma sajanda maratoni korraldab mees endale ise

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Alar Siemann kingib kõigile, kes koos temaga sel laupäeval Türil maratoni või poolmaratoni ette võtavad, erikujundusega medali.
Alar Siemann kingib kõigile, kes koos temaga sel laupäeval Türil maratoni või poolmaratoni ette võtavad, erikujundusega medali. Foto: Erakogu

Laupäeval kell 11 stardib Türi-Allikult Veskisillalt Alari 100. maraton, mis viib türilase Alar Siemanni ja veel umbes 22 osalejat täispikale, 42,195kilomeetrisele jooksumaale. Siemannil on see elu sajas maraton, millega ta tähistab oma pool sajandit kestnud elu.

Alar Siemanni abikaasa Pip-Liis Siemann ütles, et mees oli 42 aastat vana ja jooksnud mõne maratoni, kui tal tekkis soov püstitada elus kindel eesmärk. Selleks sai soov läbida oma 50. sünnipäevaks sada maratoni. «Seega jäi tal plaani teostumiseks aega kaheksa aastat,» täpsustas ta.

Keskmiselt on Alar Siemann läbinud sellele järgnevalt üle kümne maratoni aastas. Pipi-Liis Siemann selgitas, et see kõlab ehk hullumeelsemana, kui tegelikult on. «Ta ei jookse ju võidu peale, vaid kulgeb maratone omas rahulikus tempos oma keha kuulates ning vanust ja võimeid arvestades. Seega taastub ta pingutustest kiiremini kui ehk tippmaratoonarid,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles