OKTOOBRIKUTSE ASUB TEENISTUSSE Järvamaa kutsealustel jääb tsiviilelus viibida veel mõned tunnid

Järva Teataja
Copy
Paidest sõitsid noored Tapale ajateenistusse
Paidest sõitsid noored Tapale ajateenistusse Foto: Dmitri Kotjuh

16.-17. oktroobril alustab Kaitseressursside Ameti kutsel ajateenistust diviisi 1. ja 2. jalaväebrigaadis, Suurtükiväepataljonis, Staabi- ja sidepataljonis ning Küberväejuhatuses kokku 950 noort.

Kaitseressursside Ameti kommunikatsioonispetsialist Paul-Henry Sereda täpsustas, et Järvamaalt on ajateenistusse minemas 12 kutsealust diviisi 1.jalaväebrigaadi, üks kutsealune asub ajateenistusse diviisi Staabi- ja idepataljoni ning üks kutsealune Küberväejuhatusse.

Siinsete kutsealuste kogunemine on Paide muusika- ja teatrimaja parklas esmaspäeval, 16. oktoorbil kell 11:30.

Kaitseressursside Ameti peadirektor Anu Rannaveski toob positiivsena esile vabatahtlikult alustavate noorte osakaalu, mis on viimastel aastatel märgatavalt tõusnud. „Järgmisel nädalal teenistust vabatahtlikult alustavaid noori on 46 protsenti, aasta varem oli see number 42 ja ülemöödunud aastal 38 protsenti,“ ütleb Rannaveski. „Siiski tuleb arvestada, et oktoobris põhikutsena ajateenistusse minevate noorte vabatahtlikkuse protsent on võrreldes juulis eelkutsena alustavate noortega madalam.“

Põhjuseks, miks põhikutse vabatahtlike osakaal tõusutrendis on, seisneb Rannaveski sõnul viimastel aastatel käivitatud projektide ja riigikaitseõpetajate hea töö koostoimel. „Sellest aastast alates avasime Kaitseressursside Ametis vabatahtliku panustamise osakonna, tänu kelle hea töö tulemusena oleme jõudnud suurema hulga noorteni ning seeläbi saanud neile ajateenistusest saadavat kasu tutvustada. Lisaks asusime kaasama rohkem väljaõppes olevaid ajateenijaid, kes oma positiivset teenistuskogemust endises õppeasutuses tutvustamas käivad,“ räägib Rannaveski ja lisab, et sellest aastast on ka riigikaitseõpetus kohustuslik – see annab meile võimaluse riigikaitse tutvustamiseks igale koolis õppivale noorele.

Oktoobrikutse väljaõpe kestab 8 kuud ja selle käigus õpetatakse välja kaitseväe reakoosseis. Noored omandavad kasulikke oskusi rasketes oludes toimetulekuks, õpivad selgeks põhiteadmised riigikaitsest ja seda, kuidas ühtse meeskonnana edukalt toimida. Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine toimub 15. jaanuaril 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles