Politsei pommiähvardusest: pole välistatud, et e-kirja lained korduvad või asub keegi rämpskirju matkima

Järva Teataja
Copy
Pommiähvardus saatis õpilased koju.
Pommiähvardus saatis õpilased koju. Foto: Margus Ansu

Ööl vastu neljapäeva saadeti mitmekümnele asutusele üle Eesti, sh koolidele ja lasteaedadele meili teel venekeelne pommiähvardus. Kirja adressaatide hulgas oli ka mitmeid Järvamaa haridusasutusi.

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Heigo Renek kommenteeris intsidenti neljapäeva õhtul järgmiselt: „Politseil ei ole praegu viiteid, et tegemist oleks muu kui rämpskirjadega, mistõttu oleme kirjasaajatele andnud juhised, et asutused võivad tegevust jätkata ja hooneid evakueerima ei pea. See ei tähenda, et need koolid või muud asutused, kes täna (neljapäeval - toim.) oma tegevuse peatasid oleksid kuidagi eksinud või üle reageerinud. Oluline on kriisiplaanide olemasolu ja sõltuvalt olukorrast valmisolek nendele vastavalt otsused langetada. Kutsun kõiki asutusi üles kokku leppima oma tegevuspõhimõtted ja teavitusliinid mistahes olukorras," sõnas operatiivjuht.

Kahjuks pole tema sõnul välistatud, et e-kirja lained korduvad või asub keegi rämpskirju matkima. Kuigi uus kirjade laine võib olla eelmise koopia, siis ei tohi nende suhtes valvsust kaotada. Sellepärast palub politsei teada anda kõigist ähvardustest, mis suuliselt või kirja teel asutusteni jõuavad. "Kui näete oma ruumides sinna tekkinud võõrkeha, kahtlast pakki või kahtlust äratavaid võõraid hoone lähistel või ruumides, siis tuleb viivitamatult helistada 112,“ ütles Renek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles