Omastamises ja võltsimises süüdi mõistetud linnaprügila eksjuht nõustab omavalitsusi

Copy
Pärnu maakohus mõistis Paikre eksjuhi Kristo Rossmani (pildil) ühes kaastöötaja Ott Sutiga tänavu kevadel süüdi, aga see otsus on edasi kaevatud ega ole jõustunud.
Pärnu maakohus mõistis Paikre eksjuhi Kristo Rossmani (pildil) ühes kaastöötaja Ott Sutiga tänavu kevadel süüdi, aga see otsus on edasi kaevatud ega ole jõustunud. Foto: Mailiis Ollino

Paikre endine juht Kristo Rossman on ametis MTÜs, mille eesmärk on võtta omavalitsustelt üle kõik jäätmehoolduse korralduslikud ülesanded.

Pärnu Postimees kirjutab, et Pärnu maakohtus mõistis kevadel Rossmani süüdi omastamistes, usalduse kuritarvitamises, dokumentide võltsimises ning nende kasutamises. Kohtu otsuse järgi rikkus Rossman korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangut eriti suures ulatuses, kui Paikre nimel sõlmiti lepinguid ettevõtetega, millel Rossmanil endal oli seos. Lepingute kogumaht ulatus üle 600 000 euro. Maakohus mõistis kevadel Rossmanile karistuseks kaks aastat ja kuus kuud tingimisi vangistust kolme aasta pikkuse katseajaga. Maakohtu otsus ei ole jõustunud, kõik pooled on vaidlustanud selle ringkonnakohtus.

Rossman töötab 26 omavalitsust ühendavas MTÜs Eesti Jäätmehoolduskeskus projektijuhina 2021. aasta juulist. Avalikkus sai teada, et Rossmani kahtlustatakse kuritegudes, 2019. aasta oktoobris, kui politsei Paikre kontori läbi otsis. Rossman ja Paikre toonane arendusjuht Ott Sutt peeti kinni. Rossman viibis ligemale kuu aega vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles