Järvalane kutsub motohuvilisi riigikogu ette automaksu vastu koosolekule

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Motoentusiast ja ajakirja MotoSpirit peatoimetaja Maria Karumets seisab motorahva eest korraldades riigikogu ees koosoleku automaksu vastu.
Motoentusiast ja ajakirja MotoSpirit peatoimetaja Maria Karumets seisab motorahva eest korraldades riigikogu ees koosoleku automaksu vastu. Foto: Erakogu

Ajakirja MotoSpirit peatoimetaja, Aravete krossiraja perenaine ja blogija Maria Karumets kutsub kõiki motohuvilisi, kes pole rahul valitsuse kavandatava automaksuga, neljapäeval 19. oktoobril riigikogu ette ametlikule koosolekule oma arvamust avaldama.

Maria Karumets selgitab oma Motomari.ee blogis, et ei saa mitte vaiki olla ja midagi tegemata pealt vaadata, kuida paljude perede ja noorte motohuvile tõmmatakse absurde kõike ja kõiki mõjutava automaksuga kriips peale. "Minu silmis on see tohutu ebaõiglus maksta maksu asjade eest, mille eest me oleme juba tasunud riigilõivude, ülevaatuste ning käibemaksuga," ütleb ta.

Karumets toob näite, et automaks muutub sellisel kujul paljudele motohuvilistele nende hobi maksustamiseks. "Tahad garaažis putitada koos lastega mõnd projekti, milleks võib kuluda aastaid, aga riik nõuab selle hobitöö ehk seisva tsikli või doonori eest maksu. Ostad mõne vinge ratta, et sellest hoole ja armastusega voolida mõni äge scrambler, café racer – maksa oma töös oleva tsikli eest, mis hetkel maanteed ei mõõda. Seega tuleb maksta asja eest, mida omad hoolimata sellest, kas ka kasutad," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles