PILDID Politseinikud mälestasid hukkunud kolleege rattasõiduga

Järva Teataja
Copy

Eelmise töönädala lõpus startisid Lääne prefektuuri politseinikud, nende seas ka vähemalt üks järvakas, Pärnust ligi 100kilomeetrisele mälestussõidule hukkunud politseinike mälestusmärgi juurde Mäos. 

Politseinikud alustasid mälestussõitu ka Tallinnast, Rakverest ja Tartust.

Kauaaegne Järvamaa (piirkonna)politseinik, praegune Lääne Prefektuur instruktor Mati Seire sõnas, et muljed mälestussõidust jäid igati head. "Ilmgi oli hea, veidi paistis isegi päike. Lääne omadel vedas, tuul oli tagant ja pean tunnistama, et suhteliselt kerge oli sellel aastal," avaldas ta. "Sellele, et kerge oli, aitas kindlasti kaasa ka treenitus. Käin praktiliselt igapäevaselt rattaga tööle ja tagasi, üks ots 20 km, mis teeb päevas 40 km. Seega, rattaga sõit ei ole minule isiklikult mingi probleem."

Seire lisas, et eriti lahe on sõita kolleegidega koos. "Järvamaalt olin üksi aga Pärnu omadega koos oli lõbus tulla. Kella 9st oli start ja Paides olime veidi peale kella 14. Vahepeal tegime kolm väiksemat joogi- ja söögipeatust."

Mäo mälestussõiduga samaaegselt tegid Kuressaare politseijaoskonna politseinikud jalgratastel ka Saaremaal ligi 50 km ringi.

Järvamaal Mäos asuv mälestusmärk püstitati traagiliselt hukkunud Järva liikluspolitseinike Marek Lemmingu ja Argo Kivi mälestuseks, kes 15. detsembril 1994. aastal koos kolleegide Janek Tšeljadinovi ja Väino Neidoga peatasid Mäos dokumentide ja koorma kontrolliks veoauto KAMAZ.

Veoauto koormaks oli eelmisel päeval Tallinnast röövitud alkohol. Koorma ülevaatuse ajal väljus veoautost Andrei Iljuhhin, kes avas politseinike pihta tule. Marek Lemming hukkus sündmuskohal, Argo Kivi suri teel haiglasse, Janek Tšeljadinov sai tulevahetuses raskelt vigastada, Väino Neido pääses ainsana vigastusteta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles