Uuendatud Anna Teada infosüsteem annab probleemist teavitajale juurde mitmeid lisavõimalusi

Järva Teataja
Copy
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: Eero Vabamägi

Infosüsteem Anna Teada, mille kaudu on kasutajatel aastaid olnud võimalus teavitada kohalikku omavalitsust erinevatest heakorraprobleemidest, läbis uuenduskuuri.

Uuenduse läbinud infosüsteem alustas juba septembrikuus ning esimene kuu aega on näidanud, et nii kasutajate kui omavalitsuste jaoks on rakendus muutunud kasutajasõbralikumaks. 30 päeva jooksul on elanikud vihje süsteemi kaudu edastanud kohalikele omavalitsustele ja Transpordiametile 1100 teadet. Nii on nüüd näiteks vihje saatjal võimalik valida juurde probleemi tüüp (heakord, haljastus, teed ja tänavad, valgustus, ohtlik objekt, valesti parkimine, surnud lind/loom) ja saada tagasiside, kui ametiasutus on saabunud vihje teadmiseks võtnud. Veebilehel annateada.ee on need kommentaarid teadete juures nähtavad.

"Uuendatud Anna Teada infosüsteem on samm edasi kodaniku-omavalitsuse suhtluses. See võimaldab infosüsteemi kasutavatel linnadel-valdadel paremini mõista kohalike elanike vajadusi ning neile reageerida ning samal ajal tugevdada kohaliku omavalitsuse ja kodanike koostööd," kommenteeris uuendusi Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor Jan Trei.

Toimus ka infotund omavalitsustele, kus tutvustati uuenenud rakenduse võimalusi ning vastati küsimustele, mis esimese kuu jooksul pärast uuendusi on linnade ja valdade ametnikel, kes teavitusi saavad, tekkinud. Liidu asedirektor avaldas heameelt, et juba infotunnist osavõtjate arv näitab, et uuendusi on kaua oodatud. Samuti on viimase kuu jooksul olnud märgata aktiivset rakenduse kasutust.

AnnaTeada rakenduse näol on tegemist vihje edastamise lahendusega. Kui kasutaja märkab olukorda, kus on ohustatud inimeste elu ja tervis, tuleb helistada hädaabinumbrile 112.

Rakendus on välja töötatud Eesti Linnade ja Valdade Liidu tellimusel koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga. Projekti rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.

Anna Teada äppi saab telefoni laadida alla laadida iPhone´i jaoks siit ja Androidi jaoks sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles