Järvamaa koolijuhid allkirjastavad olulise dokumendi (1)

Järva Teataja
Copy
Paide Hammerbecki põhikooli esimese koolipäeva aktus
Paide Hammerbecki põhikooli esimese koolipäeva aktus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaa koolid ja kohalikud omavalitsused sõlmivad neljapäeval Türil ühtse hariduskokkuleppe. Leppe eesmärk on tagada kõikide koolide õpilastele parim võimalik haridus, mis lähtuks igaühe individuaalsetest võimetest. Järvamaa noorte ettevõtlikkuse koordinaatori Riina Hiobi sõnul on tegemist olulise algatusega, mis annab võimaluse tõsta hariduse taset Järvamaal.

"Sarnane kvaliteedikokkulepe sõlmiti Tartu linna koolide vahel juba 2015. aastal ning see on tänaseni edukalt kehtinud. Järvamaa koolide hariduskokkulepe on esmakordne ja ka omalaadne kogu maakonna ulatuses ning see näitab selgelt pühendumist kvaliteetsele haridusele ja õpilaste paremale tulevikule," kommenteeris Hiob.

Allkirjastamine toimub Tervisetegu 2023 tunnusürituse raames Türi kultuurikeskuses kell 9.30.

Allkirjastajaid on 26: 19 koolijuhti, Järva ja Türi vallavanemad, Paide linnapea, Järva valla ja Paide linna hariduse peaspetsialistid, Türi valla haridus-ja kultuuriosakonna juhataja ja sihtasutuse Järvamaa juhataja.

Hariduskokkulepe seab eesmärgid neljas olulises valdkonnas.

Esiteks, et koolide peamiseks eesmärgiks on rakendada teadus- ja tõenduspõhiseid meetodeid, et toetada õppijate arengut ning teha teadlikke otsuseid õppeprotsessi parendamiseks.

Teiseks, et koolid edendavad tähenduslikku õppimist, õpetamist ja lõimingut, mis tähendab, et õppeained seotakse igapäevaeluga ning luuakse seoseid erinevate õppevaldkondade vahel.

Kolmandaks, et erivajadustega õpilasi, sealhulgas andekaid õpilasi, toetatakse eriliselt, et iga õpilane saaks oma potentsiaali maksimaalselt arendada.

Neljandaks, et kutsehariduse ja üldhariduse koolid teevad tihedat koostööd, et tagada põhikooli lõpetajatele kvaliteetne teave edasiste õppimisvõimaluste ja karjäärivalikute kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles