Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järgmisel kevadel valmib Paides üle mitmekümne aasta esimene uus ja nüüdisaegne ridaelamu. Erinevaid, veel üksnes paberil olevaid arendusprojekte on linnas rohkemgi, kuid kopp on maasse löödud ainult Jaama tänaval. Kolme korteriga ridaelamu kerkib Jaama ja Raudtee tänava ristmikule maiks. Neist esimene boks leidis ostja juba enne, kui reklaam üles läks. Ka teised kaks boksi on broneeritud.

* Novembris alustab Paides tegevust uus muusikastuudio Sirjelind. Nagu nimigi viitab, seisab stuudio taga Paide muusika- ja teatrimaja muusikastuudio senine muusika- ja lauluõpetaja Sirje Grauberg, kes asub tegutsema omal käel. See pole Graubergile esimene kord iseseisvalt tegutseda. Muusikastuudio Sirjelind pakub muusikalist õpet ja tegevust beebidele, lastele, noortele ja ka täiskasvanutele. Sisuliselt jätkab Sirje­ Grauberg senist tegevust, ent uues asukohas ja teise juriidilise vormi alt.

* Järvamaa ühistranspordikeskuse tegevdirektor Urmas Kupp sõnas, et ei oska praegu öelda, millal tasuta sõit maakonnaliinidel lõppeb. Kupp selgitas, et ülejärgmisel nädalal on maakondlike ühistraspordikeskuste koosolek ja arvatavasti novembris peaks tulema ministri käskkiri, mille järel peaks olema selge, mis kuupäevast tasuta bussisõit lõppeb. Kupp ei näinud praegu takistusi, miks ei võiks tasuta sõit lõppeda juba järgmise aasta 1. jaanuarist.

* Riigi Kinnisvara korraldas konkursi, et leida parim kunstiteose ideelahendus Paide kohtu- ja riigimaja fuajeesse. Žürii tegi valiku 21 kavandi hulgast ja valis võitjaks Mai Sööt-Arslani kavandi «Tuvid». Žürii hinnangul vääristab kaheksast keraamilistest tuvist koosnev poeetiline installatsioon ruumi. Valged siidmati glasuuriga viimistletud keraamilised tuvid astuvad riigimaja külastajaga mängulisse dialoogi. Ruumi hõivanud tuvid toovad väliruumi siseruumi, installatsioon kasutab väga hästi ära fuajee nelja seinapostamenti. Kunstikonkursi võidutöö autoritelt tellitava teose maksumus ilma käibemaksuta on 63 500 eurot, keraamiline installatsioon valmib 2024. aasta suvel.

* Sotsiaalne ettevõte Sõbralt Sõbrale, millel on üle Eesti 16 poodi ja üks kauplus Leedus, lisaks nõustamiskeskus, sai sel kuul uue juhi. Kaupluseketi uus tegevjuht on nüüd järvalastele tuttav mees. Enamikule seostub tema nimi arvamusfestivali või keskväljaku ruumiprojektiga, mille eestvedaja ta aastaid oli. Mitme ühiskondlike algatuse eestvedaja Maiko Kesküla asus ametisse 1. oktoobril. Uue eestvedaja esimene ülesanne on pikema plaani väljatöötamine ja selleks ettevõtte senise tegevuse kaardistamine.

* Järva vallavolikogu 28. septembri istungil esitas 11 vallavolikogu liiget umbusaldusavalduse abivallavanem Tiina Orastele. Üheksa opositsiooni poliitiku kõrval olid avaldusele alla kirjutanud ka koalitsiooni kuuluvad Isamaa liikmed Lauri Ilves ja Tanel Teas, mis tähendas, et abivallavanema mahavõtu poolt on rohkem kui pooled volinikud. Oraste umbusaldamine läheb hääletusele vallavolikoguneljapäevasel istungil. Järva vallavanem Toomas Tammik ütles Järva Teatajale, et Oraste umbusaldamist siiski järgmisel istungil ei tule, sest enne seda päevakorrapunkti teeb ta vallavolikogule ettepaneku vabastada Tiina Oraste palgalise valitsusliikme, abivallavanema ametist. Kui volikogu selle heaks kiidab, siis ei saagi samal istungil hilisema päevakorrapunktina Orastele enam umbusaldust avaldada.

Märksõnad

Tagasi üles