Eestis toimub nädalane laager Ukraina siseturvalisuse valdkonna töötajate lastele

Järva Teataja
Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Vitalii Stock / Shutterstock

27. oktoobrini toimub laager 40le Ukraina lapsele vanuses 12-17 eluaastat. Laagri eesmärk on pakkuda lastele võimalust laadida maha sõjastressi, puhata ja leevendada pingeid turvalises keskkonnas. Laager toimub Sisekaitseakadeemia, Päästeameti, Politsei- ja Piirivalveameti ning Eesti Rahvusvahelise Arengukoostöö Keskusega koostöös.

Laagri ajal majutuvad lapsed koos 5-liikmelise saatjaskonnaga Sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuses. Laagri jooksul on võimalus noortel tutvuda Eesti ajaloo ja kultuuriga, teha sporti, osaleda erinevates töötubades. Ühiselt külastatakse Tartus Ahhaa keskust, tutvutakse Eesti pealinna Tallinnaga, sh Sisekaitseakadeemia Tallinna õppekeskusega ja käiakse ka Rakveres, kinos.

„Sõda Ukrainas on mõjunud laastavalt paljudele meist. Eriti raskesse olukorda on see asetanud lapsed, kelle ema või isa töötavad politseis, piirivalves või mõnes teises siseturvalisust tagavas asutuses. Paratamatult nad muretsevad, kas vanemad ikka jõuavad koju tagasi. Sisekaitseakadeemia koos partneritega soovib toetada Ukraina laste toimetulekut sel keerulisel ajal ja pakkuda vaheldust ning keskkonnavahetust,“ selgitab Sisekaitseakadeemia arendusprorektor Triinu Kaldoja.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles