Eesti Laul 2024 konkursile esitati 215 lugu

Järva Teataja
Copy
Foto: Eesti Laul

Eesti Laul 2024 konkursile esitati 215 lugu, neist 20 edasipääsu põhivõistlusele otsustab esinduslik žürii

Kokku esitati tänavusele konkursile 215 laulu, neist 88 on eestikeelsed ja 127 võõrkeelsed. Võõrkeelsetest lauludest üks on itaalia keeles, ülejäänud 126 on inglise keeles.

Elamussaadete juhi Karmel Killandi sõnul on tal väga hea meel, et konkursile kandideerijate seas on mitmeid nimekaid artiste, aga edasipääsu suure publiku ette püüavad ka mitmed uued tegijad.

Konkursile esitatud lugusid asub kuulama ja hindama rohkem kui 35 liikmest koosnev žürii. „Eesti Laulu žüriil on tänavu eriti vastutusrikas roll, sest viis laulu saavad otsepileti finaali. Oleme kokku pannud viimaste aastate suurima žürii, kuhu on palutud nii popmuusika kui ka klassika valdkonna tipud, laia kogemusega raadio- ja teletegijad, heliloojad, õpetajad, ajakirjanikud ja muusikahuvilised, kel omal alal palju ette näidata“ märgib Karmel Killandi.

Eelvoorust valib žürii välja 20 laulu, millest viis laulu saavad žürii valikul otse finaali ja 15 lähevad poolfinaalist edasipääsu nimel võistlema. Finaalis võistleb kümme laulu, Eesti Laul 2024 võitja selgub superfinaalis telefonihääletuse tulemusena.

Eesti Rahvusringhääling avalikustab eelvalikust edasipääsejad novembris, esimest korda kuuleb tänavusi võistluslugusid 8. detsembril.

Eesti Laulu poolfinaalikontsert toimub 20. jaanuaril Tartus, finaal 17. veebruaril Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles