GALERII Selgusid maakonna parimad matemaatikud

Järva Teataja
Copy

Eelmisel nädalal toimus Paide Gümnaasiumis matemaatikavõistlus Punktum.

Paide Gümnaasiumi noorsootööjuht Carolyn Savolainen andis teada, et võistlusele tuli kohale üle 40 õpilase kõikidest Järvamaa piirkondadest. „See andis võimaluse õpilastel tutvuda matemaatikahuvilistega üle maakonna ning samas pakkus ka võistluspinget,” lisas ta.

Võisteldi kolmel alal, esmalt individuaalne peast arvutamine, seejärel elulised matemaatilised ülesanded ning viimane ja pikim osa oli meeskonnatöö, kus kuni neljaliikmelised võistkonnad pidi lahendama erinevaid valdkondi siduvaid ülesandeid.

Päeva eesmärk oli Savolaineni propageerida matemaatikaga tegelemist ning pakkuda koolinoortele võimalust oma matemaatikaalased teadmised proovile panna. „Punktumi peamine siht on panna õpilasi nägema matemaatika seost igapäeva elu ja teiste koolis õpitavate ainetega. Õpilane saab mõistma, milliseid matemaatikas õpitud teadmisi ta erinevate eluliste probleemide lahendamiseks kasutada saab. Meeskondliku ülesande lahendamisel on olulisel kohal lisaks matemaatika teadmistele ka teadmised teistest loodusainetest ja meekonnatöö oskus.”

Võistluse iga ala parimaid premeeriti auhindadega, eraldi vanuserühmades olid VIII-IX klass ja X-XII klass. Meeskondliku võistluse auhinna pani välja Rakett69 teadusstuudio.

Üritust rahastas Sihtasutus Järvamaa ja Haridus- ja Teadusministeerium.

TULEMUSED

Peastarvutamine

Põhikoolide arvestuses: I Mona Seril Käblik Järva-Jaani Gümnaasium, II-III Karl Erik Kirss Paide Hammerbecki Põhikool ja Carlis Rak Türi Põhikool.

Gümnaasiumite arvestuses: I Erjo Meitus, II Steven Isak Tambla, III Kermo Kolsar. Kõik Paide Gümnaasiumist.

Elulised ülesanded

Põhikoolide arvestuses: I Carlis Rak, II Mona Seril Käblik, III Andreas Lain Türi Põhikool.

Gümnaasimite arvestuses: I Hirvo Rannu, II Erjo Meitus, III Rasmus Rooba Kõik Paide Gümnaasiumist.

Meeskondlikud ülesanded

Põhikoolide arvestuses võitis Paide Hammerbecki Põhikooli võistkond koosseisus: Karl Erik Kirss, Jasper Alla, Merilin Viiklaid ja Eliise Koovit.

Gümnaasiumite arvestuses võitis Paide Gümnaasium võistkond koosseisus Kermo Kolsar, Marko Mändla ja Hendri Kingisepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles