Järvamaa rahvatervise ja turvalisuse spetsialist: kriisidega toimetulek võiks inimesi veelgi rohkem kõnetada

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kohtumisõhtu Paides
Kohtumisõhtu Paides Foto: Sihtasutus Järvamaa

Oktoobri lõpus toimuvad Türil ja Järva-Jaanis kohtumisõhtud, kus fookuses on kriisidega toimetulek. Järvamaa rahvatervise ja turvalisuse spetsialisti Maive Premeti sõnul on see hea võimalus küsida nõu ning saada juhiseid oma ala ekspertidelt. Osalejate vahel loositakse välja ka praktiline auhind.

Kuigi samalaadseid infopäevi on korraldatud juba ka varem erinevates paikades ning erinevate asutuste ja organisatsioonide poolt, on teema Premeti hinnangul jätkuvalt oluline ja aktuaalne.

Et Paides toimunud kriisialane infoõhtu tõi kohale kümmekond inimest, on Premeti arvates liiga vähe. "Oleks võinud olla rohkem," kommenteeris ta. "Kunagi ei tea, millal kaob elekter ja mured algavad. Mis saab edasi, kui katkestus kestab mitmeid päevi. Võime jääda veeta ja külma," nimetas ta võimalikke ohustsenaariume, millele lahendusi nimetatud infoõhtu pakubki.

Järva-Jaani kultuurimajas toimub "Kriisideks valmis" kohtumisõhtu esmaspäeval kell 17.30 - 19.30. Kohal on politsei- ja päästeameti esindajad, Müüsleri ja Köisi külaseltsi juhatuse esimees Pille Piigert ning vallavanem Toomas Tammik.

Teisipäeval on infoõhtu Türil kultuurikeskuses kell 17.30 - 19.30, kus lisaks politsei- ja päästeameti spetsialistidele kõneleb ning vastab küsimustele vallavanem Sulo Särkinen.

Mõlemal üritusel saab infot, kuidas kolmas sektor saab taotleda  Innovatsioonifondist elanikkonna kaitse tarbeks raha.

Osalejate vahel loositakse välja praktiline kingitus Päästeametilt ning enne kohtumiste algust saab suupisteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles