Must kass – nurrmaalne lemmikloom

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kass Blacky
Kass Blacky Foto: Paikass

Mustad kassid ootavad kodutute loomade varjupaikades kodu kõige kauem. Kui ebausk kõrvale jätta, pidavat selleks olema üks hästi pragmaatiline, samas ootamatu põhjus: musti kasse on raske pildistada. Kui fotol on näha vaid must kogu kahe kollase täpiga, ei pruugi see sotsiaalmeedias võimalike omanike pilke püüda. Suur osa lemmikutest leiab endale kodu aga just selle kaudu.

Paide kasside varjupaiga Paikass eestvedaja Virge Piisner pakub põhjuseks veelgi loogilisema asjaolu: musti ja mustavalgekirjuid kasse on lihtsalt kõige rohkem. «Meil mustade kasside pildistamisega probleeme pole, sest pilte teevad professionaalid. Saame väga ilusad fotod,» lükkas Piisner väite muiates ümber.

Et hoogustada mustade kasside kojupääsu, korraldavad varjupaigad üle Eesti oktoobris musta kassi kuud, tänavu juba kümnendat korda. Lisaks sõnumile on kampaanial ka praktiline külg: kõikidele oktoobris võetud mustadele kassidele kehtib «hinnasoodustus» – kasside loovutustasu on üks euro. Võrdluseks, et tavaline tasu on emastel 50, isastel 40 ja kassipoegadel 35 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles