Kui ettevõtted turundusest, taastuvenergiast ja värbamise sektorist leiavad ühise keele

Järva Teataja
Copy
SEB pangakontor Viljandis.
SEB pangakontor Viljandis. Foto: Marko Saarm

Selle aasta SEB Kasvuprogramm keskendus esmakordselt koosloomele, tuues omavahel kokku erinevad sektorid ja pannes nad koos töötama ühise eesmärgi nimel. Kahe kuu jooksul tuli ettevõtetel leida uudne idee, mis lahendab kõigi tiimiliikmete jaoks olulist probleemi.

Turundusettevõte MarkeDroid, taastuvenergia ettevõte Sunly ja värbamisettevõtte TalentHubiga jõudsid kahe kuu jooksul esialgsest ideest protüübini “Compu”. Compu aitab ettevõtetel luua personaliseeritud palga- ja tööhüvede võimalusi nii kandideerijatele kui ka töötajatele.

Nende kolme ettevõtte koosloome viis SEB Kasvuprogrammi võiduni ning nad pälvisid ärireisi Norra. Lisaks saavad kõik kolm ettevõtet aastase tasuta liikmelisuse Innovatsiooniliidrite Klubis.

„Kriiside keeris, milles ettevõtted on olnud sunnitud opereerima viimase nelja aasta jooksul, ei ole just soodne keskkond innovatsiooniga tegelemiseks. Võimalik, et ebakindlus nii globaalsel tasandil kui lähi turgudel, on pannud ettevõtete juhte oma uuendusplaane senisest kriitilisema pilguga üle vaatama. Samas näitab Kasvuprogrammi seekordne populaarsus, et eestlaslikule jonnile ja tegutsemistahtele kriisidest edukalt läbi tulla, on lisandunud arusaam, et koos tehes jõuab rohkem ja kaugemale. Koostöös teiste ettevõtetega on võimalus jagada ressursse, teadmisi ja võimalusi, luues seeläbi paremaid tulemusi ja suuremat mõju," võtab selle hooaja programmi kokku Andra Altoa, SEB Baltikumi strateegiajuht

Kasvuprogrammi selle hooaja oluliseks osaks oli valdkondade vaheline koostöö. Ettevõtetel tuli ühendada jõud, et luua midagi uut ja põnevat. „Kasvuprogramm pakub suurepärast võimalust viia oma ettevõte mugavustsoonist välja ja uurida uusi ärisuundi koos erinevate partneritega, tõstes seeläbi innovatsioonivõimekust,“ kirjeldas programmi autor Jana Kukk, Rethinki asutaja ja strateegiline disainer.

Sel aastal kandideeris programmi rekord arv ettevõtteid, 52 ja valitus osutus 16: Advokaadibüroo RASK OÜ, Arhitektuuribüroo PLUSS OÜ, Arro & Agasild Inseneribüroo OÜ, AS Arstikeskus Confido, Domus Kinnisvara OÜ, Flowit Estonia OÜ, GoWorkaBit Estonia OÜ, Hades Geodeesia OÜ, Kaamos Ehitus OÜ, MarkeDroid OÜ, Öun Drinks OÜ, Reminet OÜ, Smoked Sparrow OÜ, Sunly AS, TalentHub OÜ, Visioline Infra OÜ.

Kasvuprogramm on osalejatele tasuta ja programmi lõpus on võimalus teha annetus Junior Achievement programmi, toetamaks Eesti õpilasfirmade arengut. Kümne aastaga on Kasvuprogrammis osalenud ettevõtted annetanud üle 20 000 euro.

SEB Kasvuprogramm on kiirendi ambitsioonikatele ettevõtetele uute ärisuundade disainimiseks, partnersuhete loomiseks ja innovatsioonivõimekuse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles