Türi jooksumehel oli kiire spordinädalavahetus

Järva Teataja
Copy
Olavi Allasel oli tihe võistlusnädalavahetus.
Olavi Allasel oli tihe võistlusnädalavahetus. Foto: Marko Mumm / EKJL

Laupäeval toimusid Järvakandi Terviserajal Balti võistkondlikud meistrivõistlused murdmaajooksus. Kolmandat korda toimuvatel võistlustel asus eelmise aasta võidukarikat kaitsma Eesti koondis.

Türilt pärit jooksumees Olavi Allase selgitas, et paar nädalat tagasi toimunud Eesti murdmaajooksu karikavõistluste tulemuste alusel sai ta võimaluse võistelda Eesti koondise eest Balti võistkondlikel meistrivõistlustel. „Läksin starti eesmärgiga võita ükskõik mis värvi medal, aga läks oodatust paremini,” avaldas ta. „Tundsin end rajal hästi ja lõpuks õnnestus ka duellist Kaur Kivistikuga minul peale jääda.”

Kaheksa kilomeetrit läbis ta 24 minuti ja kaheksa sekundiga ning edestas Kivistikku 13 sekundiga, vahendas ERR sport. 

Olgu öeldud, et igas vanuseklassis (U16, 18, 20 ja täiskasvanud) kuulus koondisesse neli meest ja neli naist ning kokkuvõttes läksid Balti võistkondlikel meistrivõistlustel arvesse kolme parema sportlase tulemused. Võistkondlikult tuligi esimeseks Eesti koondis.

Päev hiljem oli Olavi Allase platsis Kahe Silla klubi kolmikürituse viimasel etapil ehk Pärnu rannajooksul.

Ideaalsed tingimused vormis rajarekordiks Eesti esimaratoonar Tiidrek Nurme, kes läbis kümme kilomeetrit 30.40ga. Olavi Allase pidi leppima hõbemedaliga (31.14) ja tema vend Johannes Laur ületas lõpujoone kolmandana (33.41).

Murdmaajooksu Euroopa meistrivõistlustele Allase ei lähe, sest tema hooaeg on olnud väga pikk ja keha vajab puhkust, samuti võtab töö ja kool päris palju energiat, eriti sellisel pimedal aastaajal.

Seega, lõppenud nädalavahetusega lõpetas Olavi Allase oma seekordne väga eduka võistlushooaja. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles