Paide Teatri koguperelavastus “Ilus ilm” kaasab kõik vaatajate meeled

Järva Teataja
Copy
Novembris esietenduv Paide Teatri selle hooaja teine uuslavastus “Ilus ilm” räägib loo inimestest, loodusest ja aastaaegadest. Publikul on võimalik lavastust vaadata ja ka ise kaasa lüüa läbi kõigi meelte.
Novembris esietenduv Paide Teatri selle hooaja teine uuslavastus “Ilus ilm” räägib loo inimestest, loodusest ja aastaaegadest. Publikul on võimalik lavastust vaadata ja ka ise kaasa lüüa läbi kõigi meelte. Foto: Tõnis Tõnström

Novembris esietenduv Paide Teatri selle hooaja teine uuslavastus “Ilus ilm” räägib loo inimestest, loodusest ja aastaaegadest. Publikul on võimalik lavastust vaadata ja ka ise kaasa lüüa läbi kõigi meelte.

“Lavastus koosneb kahest osast, esimene on traditsiooniline teater, kus külastajad jälgivad laval toimuvat. Seejärel saab publik ka ise etendusse sisse minna, sisenedes neile loodud maailma, kus kaasatakse lisaks nägemisele ja kuulmisele ka kompimise, haistmise ja maitsmismeel. Tegu on koguperelavastusega, mis tähendab, et oma osa leiavad nii väiksed kui suured teatrisõbrad,” rääkis lavastaja Mariliis Peterson.

Koguperelavastus leiab aset Väätsa Mõisas, kuhu luuakse talvine imedemaailm. Selle kõige keskel lahkavad näitlejad Mariann Tammaru, Mark Erik Savi ja Karl Edgar Tammi probleemi kliimasoojenemisest. Lavale jõuavad lood nii Väätsa mõisast kui ka kogukonnast.

Osal "Ilusa ilma" etendustel on viipetõlk ja kirjeldustõlge – tõlkega etenduste kuupäevad kuulutab Paide Teater välja novembris. Samuti on etendused ratastooliga ligipääsetavad.

Lavastus "Ilus ilm" käsitleb talvist imedemaailma, kus lumi saabub vaikselt, muutes kõik ümbritseva helendavaks ja õrnaks. Selles lumises muinasjutumaailmas tundub, et kõik unistused võivad saada teoks. Kuid selle kõige keskel tõstatuvad olulised küsimused: mis juhtub siis, kui talve võlu ootamatult kaob? Kes vastutab maailmas selle muutuse eest? Kas on keegi, kes võiks midagi päästa?

Koguperelavastus “Ilus ilm” kutsub lapsi ja täiskasvanuid kaasa mõtlema nendel olulistel teemadel ja uurima võimalusi, kuidas taastada kaotatud võlu ja imed.

Paide Teatri uuslavastust “Ilus ilm” mängitakse sel aastal kümme korda, esietendus toimub 22. novembril Väätsa mõisas.

Näitlejad MARIANN TAMMARU / MARK ERIK SAVI (Theatrum) / KARL EDGAR TAMMI

lavastaja MARILIIS PETERSON

autor SIRET CAMPBELL

helilooja MADIS MUUL

kunstnikud MADLI LIIVA JA BIRGIT PIKKOR

ligipääsetavuse konsultant PIRET AUS

produtsent TRIIN KORDEMETS

tehnik SULEV LIIVA

helitehnik KENN-EERIK KANNIKE

kujundus MEELIS PIHTJE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles