Segakoor Vox Populi andis Jaapanis kolm erilist kontsertetendust

Järva Teataja
Copy
Jaapani lipp.
Jaapani lipp. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

2020. aastal Veljo Tormise 90. sünniaastapäevaks pühendatud kontsertlavastus soome-ugri müsteerium "Lindude äratamine" jõudis lõpuks Jaapani publikuni! Neli aastat ootamist ja organiseerimist tipnesid kolme väga erilise kontsertetendusega Upopois ainude muuseumis, Sendai Concert Hallis ja Tokyo Edogawa-ku Cultural Centeris. Publiku vastuvõtt oli väga emotsionaalne ja tagasiside ülivõrdes.

Lisaks kontsertidele viisid dirigent Janne Fridolin ning lavastajad Eva Koldits ja Anne Türnpu kohalike kooridega läbi õpitoad V. Tormise muusika tundma õppimiseks ning kaks kohalikku koori kaasati ka lavastusse.

Eriline rõõm oli kohtuda Upopois ainude eestkõnelejaga, tervitada Tokyos kohalikku eestlaskonda ning Eesti suursaadikut Jaapanis.

Kogu kontsertreis sai teoks koostöös Jaapani-Eesti sõprusühinguga ning tänu Kultuuriministeeriumi, Kultuurkapitali, Hõimurahvaste Programmi ja Viimsi valla toetusele.

“See oli väärt kogemus. Mul on tunne, et miski tuli läbi meie Jumalate Seina,” kommenteeris etendust Sendai Muusikakadeemia professor ja kooridirigent Hiroko Saito.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles