Kõrgessaare kalmistul meenutati Kazimieras Truškauskast

Järva Teataja
Copy
Leedu saatkonna esindaja ja Rooma katoliku kiriku õpetaja Edgaras Versockis koos kaaslastega Leedu eestlaste seltsist ja Leedu kaitseväest külastasid kesknädalal Türi valda.
Leedu saatkonna esindaja ja Rooma katoliku kiriku õpetaja Edgaras Versockis koos kaaslastega Leedu eestlaste seltsist ja Leedu kaitseväest külastasid kesknädalal Türi valda. Foto: Teet Reier/Türi Rahvaleht

Leedu saatkonna esindaja ja Rooma katoliku kiriku õpetaja Edgaras Versockis koos kaaslastega Leedu eestlaste seltsist ja Leedu kaitseväest külastasid kesknädalal Türi valda

Külalisi võtsid vastu abivallavanem Elar Niglas ja vallavanem Sulo Särkinen koos Leedu eestlaste seltsi Türil elava liikme Kazimera Vellamaaga.

Hingede aja puhul asetati küünlad ja lilled endise Leedu Armee leitnandi Kazimieras Truškauskas`se hauale Türi Kõrgessaare kalmistul.

Abivallavanem Elar Niglas tervitas ja tänas külalisi, et nad hoiavad kaasmaalase mälestust.

Kunagine Siberisse küüditatu, alates 1958. aastast Türil elanud Kazimieras Truškauskas oli Türil elavate leedulaste aktiivne juht. Kohalikud elanikud pidasid temast lugu kui heasüdamlikust ja töökast inimesest. Truškauskas oli Leedu vabariigi sõjaväeohvitser ja Eesti leedulaste seltsi auliige.

Haua tähisena seisab Kazimieras Truškauskas`se haual tammepuurist, mille püstitamisest möödub tänavu 25 aastat. Kolmemeetrine tammepuust mälestusrist on leedu rahva tugevuse ja igavese meelespidamise sümbol. Selle valmistas skulptor Dominikas Ciapas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles