Türi vibulaskurid pälvisid suure rahalise toetuse

Järva Teataja
Copy
Robin ja Lisell Jäätma.
Robin ja Lisell Jäätma. Foto: Eesti Vibuliit

Tradehouse jagas üheteistkümnendat korda välja 20 000 euro suuruse stipendiumi, mille pälvisid kaheksa noorsportlast.

Tänavune stipendiumifond läks jagamisele järgmiste sportlaste vahel: võistlustantsupaar Sarah Sofie Barjabin ja Aleksei Bessonov (5000 eurot), laskesuusataja Mark-Markos Kehva (3000), tõkkejooksja Kreete Verlin (3000), golfar Ralf Johan Kivi (3000), judokas Viljar Lipard (3000) ning vibulaskjad Lisell ja Robin Jäätma (3000).

Lisell ja Robin Jäätma on kaks andekat noorsportlast, kes on valinud enda südamealaks vibulaskmise. Võisteldakse nii individuaalselt kui ka koos. Segatiimina hakati võistlema 2019. aastal ning nende koostöö sujus nii hästi, et kohe esimesel aastal võideti Universiaadi kuldmedal ning püstitati uus juunioride maailma rekord. Pärast seda on nende teekond läinud ainult ülesmäge. On võidetud palju medaleid ja püstitatud uus rekordeid. Õe-venna omavaheline keemia on nii tugev, et saadakse jagu ka kõige tugevamatest. Hetkeseisuga on nad maailma edetabelis 6.kohal ja Euroopa edetabelis 1.kohal.

Tradehouse tegevjuhi Laura Kuldkepp sõnul oli konkursil tase taaskord väga tugev. „Sel aastal jäid aga eriti silma 14–15aastased tublid ja pühendunud noored. Julgustan neid kindlasti ka järgnevatel aastatel uuesti kandideerima, kuna paljud tänaseks edukad sportlased on meie stipendiumi saanud alles mitmendal katsel. Nende noorte suurimad saavutused on alles ees,“ rääkis Kuldkepp.

Igal aastal lisandub kandidaatide loetelusse ka uusi spordialasid, seekord oli esmakordselt esindatud näiteks MMA ja Para Dance Sport. Kokku esitati sel aastal taotlusi 47 erinevale spordialale. Läbi aegade on stipendium määratud üle 60 noorsportlasele ja panus Eesti noortesporti kokku üle 220 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles