Rakvere Teater toob lavale ühe muundumise loo

Järva Teataja
Copy
Rakvere Teatri lavastus „Metamorfoos” toob vaatajate ette vaimse läbipõlemise tagajärjed edukeskses ühiskonnas.
Rakvere Teatri lavastus „Metamorfoos” toob vaatajate ette vaimse läbipõlemise tagajärjed edukeskses ühiskonnas. Foto: Kalev Lilleorg

Rakvere Teatri lavastus „Metamorfoos” toob vaatajate ette vaimse läbipõlemise tagajärjed edukeskses ühiskonnas. Franz Kafka kuulsa jutustuse müügimees Gregor Samsa prussakaks muutumisest on dramatiseerinud Mihkel Seeder ja lavastanud Taavi Tõnisson. Etendust Paide Muusika- ja Teatrimajas mängitakse kolmapäeval, 29. novembril kell 19

Kuidas armastada kedagi, kes osutub kohutavaks koormaks? Ühel hommikul tööleminekuks ärgates avastab Gregor, et ei tunne enam ennast ära, ja hullem veel, teda ei tunne ära ka tema lähedased – isa, ema, õde. Soov saada tunnustust endast loobumise hinnaga on muutnud ta võõraks kõigile.

„Meil on ainult üks elu. Me rabeleme, püüdes sobituda normidesse, mustritesse. Me teenime elatist, tahame olla kasulikud, püüame vastata ühiskondlikele ja iseendale seatud ootustele,” ütleb lavastaja. „Metamorfoos on miski, mis toimub selles loos kõige ja kõigiga. See on üleminek ühest olekust teise.”

Temaatiliselt tänapäeva ülihästi sobituvat lavastust iseloomustavad visuaalne terviklikkus, piiripealsus, füüsilisus. Osades Märten Matsu, Jaune Kimmel, Silja Miks, Madis Mäeorg, Peeter Rästas, Rainer Elhi, Elar Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles