Noorsootöö nädal keskendub keskkonnahoiule

Järva Teataja
Copy
Kertu Birgit Anton.
Kertu Birgit Anton. Foto: Sille Annuk

Haridus- ja Noorteameti noorteinfoportaal Teeviit ootab noortega tegelevat kogukonda osalema üle-eestilisel noorsootöö nädalal, mis toimub 13.–19. novembrini. Juba 13. korda toimuva noorootöö nädala "Minu tulevik on täna” fookuses on keskkonna heaks tegutsemine.

Haridus- ja Noorteameti juhi Jaak Raie sõnul on igaühe võimuses kujundada meie ühist elukeskkonda siin planeedil. “On tähtis teadvustada, et inimene on looduse osa ning samamoodi kui me kohtleme loodust, kohtleb see ka meid. Tõsi, viimane tuleb tõenäoliselt väikese ajalise viivitusega. Aga et loodus meid ka tulevikus hoiaks, peame juba täna kohtlema teda tulevikku vaatavalt ja austavalt,” lausus ta.

“Sel aastal keskendume keskkonnasõbralikule eluviisile, kliimamuutuste leevendamise võimalustele, jätkusuutlike lahenduste tutvustamisele ning kuidas saab igaüks panustada keskkonnahoidu. Noorsootöö nädala eesmärk on tõsta esile noortele suunatud võimalusi ja läbi nende noori võimestada. Eraldi tähelepanu pöörame ka noortega töötavatele spetsialistidele, kes toetavad noori nende iseseisvumisel,“ sõnas Haridus- ja Noorteameti noorteinfo valdkonna peaekspert Elizaveta Cheremisina.

Noorteinfoportaal Teeviit kutsub noori, noorte- ja haridusvaldkonna töötajaid ning -asutusi, partnereid, otsustajaid ja teisi osapooli korraldama keskkonnateemalisi tegevusi ja registreerima neid noorsootöö nädala veebis. Registreerimisel avaldatakse sündmus kalendris ja interaktiivsel Eesti kaardil, mis koondab nädala tegevused ühte kohta kokku. Registreerijate vahel loositakse ka auhindu.

Samuti toimub 16. novembril veebisündmus, kus inspireerivad noored räägivad kliimamuutuste ja keskkonna heaks tegutsemise teemadel, jagades põnevaid lugusid ja praktilisi nõuandeid. Teise seas osaleb arutelus noor keskkonnaaktivist Kertu Birgit Anton, arutelu juhib Baltikumi suurima jätkusuutlikkuse festivali Impact Day peakorraldaja Merili Ginter.

Lisaks kutsume sündmuse veebilehel üles kiitma ja tunnustama silmapaistvaid noori ning noortega töötavaid spetsialiste, kes on panustanud noorsootöösse ja noortevaldkonda.

Kogu noorsootöö nädala programmi leiab Teeviida kodulehelt.

Teeviit jagab kvaliteetset ja usaldusväärset noorteinfot noorte iseseisvumiseks ja enesearenguks. Noorteinfo on suunatud 7-26aastastele ja pakub neile teavet ümbritsevast elust, toetab nende iseseisvust ja suurendab teadlikkust erinevatest eluvalikutest.

2023. aasta noorsootöö nädala teavitustegevusi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondist kaasrahastatud programmi „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ raames. Programmi tegevusi viib ellu Haridus- ja Noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles