Tuleva aasta Tallinn Music Weekile saabus 1640 esinemistaotlust 92 riigist üle maailma

Järva Teataja
Copy
Borm Bubu Tallinn Music Weekil.
Borm Bubu Tallinn Music Weekil. Foto: TMW

3.–7. aprillil 2024 toimuvale rahvusvahelisele uue muusika- ja linnafestivalile Tallinn Music Week (TMW) saabus 1640 esinemisavaldust 92 riigi muusikutelt. Enim esinemissoove tuli Eestist, Ühendkuningriigist ja Soomest.

Käesoleva aasta maikuust kuni möödunud nädalani aset leidnud TMW 2024 esinemistaotluste vooru tulemus näitab, et huvi TMW vastu ulatub aasta-aastalt üha enamatesse piirkondadesse üle maailma. Kui eelmisel aastal laekus festivalile esinemissoove 85 riigist ja ülemöödunud aastal 74 riigist, siis tuleva aasta festivalile on kandideerimas muusikud lausa 92 maalt Euroopast Põhja- ja Lõuna-Ameerikani ning Kagu-Aasiast Austraalia ja Okeaania maailmajaoni.

Enim ehk 182 taotlust on saabunud kodumaistelt artistidelt, järgnevad Ühendkuningriik 168 ja Soome 126 taotlusega. Teist aastat püsivad esikümnes Itaalia, Poola, Kanada ja Ameerika Ühendriigid ning võrreldes möödunud aastatega on märgatavalt tõusnud Prantsusmaa, Hispaania, Hollandi ning Balkanimaade muusikute aktiivsus. Huvi TMW vastu püsib kõrgel Ukrainas, Lätis ja Leedus ning Eesti festivalil soovivad esineda ka kaugemate maade talendid, sealhulgas Puerto Ricost, Lõuna-Koreast, Taiwanist, Senegalist ja Mehhikost. Esmakordselt TMW 15 aastase ajaloo jooksul on oma esinemissoovidest teada andnud Madagaskari ja Paapua Uus-Guinea muusikud.

TMW 2024 esinemistaotluste TOP 10 riikide kaupa:

1. Eesti

2. Ühendkuningriik

3. Soome

4. Saksamaa

5. Itaalia

6. Prantsusmaa

7. Hispaania

8. Kanada

9. Poola

10. Ameerika Ühendriigid

11. Rootsi

12. Ukraina

13. Läti:

14.–15. Belgia ja Leedu

4.–6. aprillil 2024 Tallinna erinevates klubides ja kontserdipaikades toimuva TMW muusikaprogrammi esinejate nimestikku kinnitatakse laekunud avaldustest ligikaudu 175 artisti, kes avalikustatakse tuleva aasta jaanuaris ja veebruaris. Programmi koostab kuraatorite tiim, kuhu kuuluvad nii Eesti kui ka välisriikide muusikaorganisatsioonide esindajad.

Alates 2009. aastast igal kevadel Tallinnas toimuv TMW on tuntud ühe mitmekesisema ja julgema muusikavalikuga esitlusfestivalina kogu Euroopas. TMW-l osaleb igal aastal üle 1000 muusikavaldkonna professionaali, sh agentuuride, plaadifirmade, kontserdikorraldajate ja meedia esindajad. Tänu TMW-l saadud töistele kontaktidele on märkimisväärseid eksporditulemusi ja väliskajastusi saanud paljud Eesti artistid, teist seas viimaste aastate jooksul Puuluup, Mari Kalkun, Duo Ruut, Sander Mölder, Rita Ray, Mart Avi, manna, Maarja Nuut, Tuulikki Bartosik, Pridian, 6hunesseq jpt.

TMW strateegiline partner muusikavaldkonnas on Music Estonia. Festivali korraldab Shiftworks OÜ koos paljude programmipartnerite ja -kuraatoritega. TMW on rahvusvahelise muusikakonverentse ja talendifestivale ühendava föderatsiooni FoMC asutajaliige, Euroopa talendivahetusprogrammi ESNS Exchange liige, ülemaailmse soolise võrdõiguslikkuse algatuse Keychange ja Euroopa globaalmuusika platvormi UPBEAT partnerfestival.

Kogu TMW 2024 avalduse esitanud artistide päritolumaade nimestik:

Ameerika Ühendriigid, Araabia Ühendemiraadid, Argentiina, Armeenia, Austraalia, Austria, Belgia, Benin, Brasiilia, Bulgaaria, Costa Rica, Eesti, Elevandiluurannik, Filipiinid, Fääri saared, Gabon, Georgia, Ghana, Guatemala, Guinea, Hiina, Hispaania, Holland, Hong Kong, Horvaatia, Iirimaa, Iisrael, India, Indoneesia, Iraan, Island, Itaalia, Jaapan, Kamerun, Kanada. Keenia, Kolumbia, Kongo, Kreeka, Küpros, Liibanon, Leedu, Luksemburg, Läti, Lõuna Aafrika Vabariik, Lõuna-Korea, Madagaskar, Malawi, Mali, Malta, Maroko. Mehhiko, Mongoolia, Mosambiik, Namiibia, Nigeeria, Norra, Palestiina, Papua Uus-Guinea, Poola, Portugal, Puerto Rico, Põhja-Makedoonia, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, Senegal, Serbia, Soome, Slovakkia, Sloveenia, Šveits, Taimaa, Taiwan, Togo, Tšehhi, Tšiili, Trinidad & Tobago, Tuneesia, Türgi, Uganda, Ukraina, Ungari, Uruguai, Valgevene, Venemaa, Ühendkuningriik, Zimbabwe

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles