Paide ja Türi mudelistid näitasid sõiduosavust

Copy
Türi klubi sõitjad koos juhendajatega.
Türi klubi sõitjad koos juhendajatega. Foto: Erakogu

Eesti noorte automudelistide sarja Juunior-Liiga avaetapp toimus Vinnis, kus kohal oli 28 osalejat seitsmest klubist. Võisteldi 1/18 mõõtkavas elektribagidega, millised suudavad arendada kiirust kuni 30 km/h ja sooritada ka väikseid hüppeid.

Paide Mudeliringi eestvedaja Tarmo Alt andis teada, et nemad olid seekord väljas nelja võistlejaga, kes kõik osalesid sellistel võistlustel esmakordselt.

Paide Mudeliringi õpilastest saavutas alles kaks nädalat mudeliringi töös osalenud Tristjan Maamägi E-finaalis, võideldes ennast viimaselt stardipositsioonilt esimeseks, kokkuvõttes esikoha. D-finaalis osalenud Marten Kõrvek oli viies, Robin Peets teine ja Romet Lepanurm esimene.

Paide klubi sõitjad.
Paide klubi sõitjad. Foto: Erakogu

Paide verivärsked mudelistid olid Alti hinnangul vaatamata esmakordsele osalemisele tublid ja kogusid rohkelt vajalikke kogemusi järgmisteks võistlusteks.

Türi Mudeliklubi oli Vinnis seekord väljas nelja eelmisel hooajal alustanud sõitjaga, kelleks olid Rauno Reinaste, Markus Piirits, Andren Oss ja Liisa-Lota Kasemägi ning lisaks lisaks kuulus sügisest nende ridadesse Rasmus Säde.

„Kõik meie viis noort olid väga tublid ja tegid korraliku võistluse,” tunnustas mudelistide juhendaja Aare Meerits. „A-finaali jõudis meilt lausa kaks sõitjat- Rauno, kes võitis ka kvalifikatsiooni sõidu ning startis parimalt positsioonilt ja Markus. Kahjuks kokkupõrge kaasvõistlejaga ning mehaanikutel kulunud aeg selle puntra lahendamisel võttis Raunolt võimaluse võidelda esikoha eest ja kokkuvõttes kuulus talle lõpuks viies koht. Markusel läks paremini ja tema jõudis esmakordselt A-finaali poodiumile saavutades teise koha.” Andren Oss tõusis B-finaali poodiumi kõrgemale astmele, Liisa-Lota Kasemägi saavutas C-finaalis teise koha olles ühtlasi ka tüdrukute parim ja Rasmus Säde oli oma esimesel võistlusel C-finaalis neljas.

Järgmine Juunior-Liiga etapp toimub 2. detsembril Paides ja nii on Paide Mudeliringi õpilastel võimalus osaleda ka raja ehitamisel täiendades seeläbi oma oskusi ka selles valdkonnas.

Juunio-Liiga Türi etapp peetakse tuleva aasta 17. veebruaril. (JT)

Tagasi üles