Busside ja veoautode kontroll paljastas mitmeid pättjuhte

Järva Teataja
Copy
Politseinikud reidil.
Politseinikud reidil. Foto: Kuido Saarpuu

7. ja 8. novembril kontrollis Politsei- ja Piirivalveamet koos Transpordiametiga üle-euroopalise ROADPOLi (European Roads Policing Network) nädala raames busse ja veokeid.

Kahe päeva jooksul kontrolliti 25 bussi ja 3 veokit, millest 19 olid korras ja 9 puhul tuvastati rikkumisi. Tuvastati kaks väga rasket rikkumist, kus kahe reisijaid vedanud bussi roolist leiti juhtimisõiguseta isik. Kolm bussi ja üks veoauto koos haagisega saadeti erakorralisele ülevaatusele ning kaheksal korral tuvastati väiksemaid ja suuremaid töö ja puhkeaja rikkumisi.

Transpordiamet paneb nii sõidukijuhtidele kui ka ettevõtjatele südamele, et ohutus on meie kõigi teha ja iga surm liikluses on ära hoitav. Majandusliku kasu nimel panna nõuetele mittevastavad või väsinud juhid rooli ning tehnonõuetele mittevastavad sõidukeid teele on oht nii juhile endale kui ka kõigile teistele liikluses. Lisaks teenusepakkujatele peaksid ka teenuse tellijad rohkem tähelepanu pöörama sellele, kas palgatud isik või ettevõtja teostab vedusid nõuetekohaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles